“RUSKA AKCIJA NIJE AGRESIJA” Hrvatski profesor tvrdi da je Zapad postavio ciljeve Rusiji bez znanja ukrajinskog naroda

ZAPADNE zemlje su dugo pripremale teren za današnji sukob šireći NATO i njegova vojna postrojenja na istok Evrope, prema granicama Rusije. Na taj način su isprovocirale Moskvu na vojnu operaciju u Ukrajini, koja je samo kolateralna žrtva u sukobu Rusije i Zapada, kaže profesor Slavko Kulić.

Kulić je penzionisani univerzitetski profesor, međunarodno priznati stručnjak, član i učesnik brojnih međunarodnih foruma za strateška pitanja, autor više od 70 knjiga i 400 radova i dugogodišnji komentator dešavanja u svetu, navodi Novi list.

PRATITE “PEČAT” NA TELEGRAMU  

– Progovorio sam pre svih i najavio da će Zapad uspeti da isprovocira Vladimira Putina, odnosno Rusiju, da napadne Ukrajinu. Ne bih rekao da je to invazija, nego napad Rusije na ciljeve koje je Zapad postavio u Ukrajini bez znanja ukrajinskog naroda. Tamo su postavljeni centri za biološki rat protiv Rusije koji su usmereni na degradaciju te zemlje kao velike sile – naveo je on.

– Postojanje centara za biološka istraživanja u Ukrajini pre nekoliko dana javno je potvrdila i Viktoria Nuland, pomoćnica američkog državnog sekretara, odgovarajući u Kongresu na pitanja senatora Marka Rubija. Izrazila je zabrinutost da će ti ’istraživački materijali’ sada doći u ruke Rusa. Moje je mišljenje da su Rusiju uspeli da isprovociraju – kaže Kulić za Novi list.

Izvor: Večernje novosti

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *