“РУСКА АКЦИЈА НИЈЕ АГРЕСИЈА” Хрватски професор тврди да је Запад поставио циљеве Русији без знања украјинског народа

ЗАПАДНЕ земље су дуго припремале терен за данашњи сукоб ширећи НАТО и његова војна постројења на исток Европе, према границама Русије. На тај начин су испровоцирале Москву на војну операцију у Украјини, која је само колатерална жртва у сукобу Русије и Запада, каже професор Славко Кулић.

Кулић је пензионисани универзитетски професор, међународно признати стручњак, члан и учесник бројних међународних форума за стратешка питања, аутор више од 70 књига и 400 радова и дугогодишњи коментатор дешавања у свету, наводи Нови лист.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ  

– Проговорио сам пре свих и најавио да ће Запад успети да испровоцира Владимира Путина, односно Русију, да нападне Украјину. Не бих рекао да је то инвазија, него напад Русије на циљеве које је Запад поставио у Украјини без знања украјинског народа. Тамо су постављени центри за биолошки рат против Русије који су усмерени на деградацију те земље као велике силе – навео је он.

– Постојање центара за биолошка истраживања у Украјини пре неколико дана јавно је потврдила и Викториа Нуланд, помоћница америчког државног секретара, одговарајући у Конгресу на питања сенатора Марка Рубија. Изразила је забринутост да ће ти ’истраживачки материјали’ сада доћи у руке Руса. Моје је мишљење да су Русију успели да испровоцирају – каже Кулић за Нови лист.

Извор: Вечерње новости

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *