ЉУБАВ ПРЕМА ЏЕЛАТИМА

Русофобија гура Србију, Републику Српску и Србе у региону у паклени понор

Од стране русофобних кругова, од почетка специјалне руске операције у Украјини, нашој јавности се интензивније него икада пре пласира лаж: „русофилство води Србију у изолацију и санкције“. Одмах да јасно кажем – није немогуће да у некој мери доспемо у још веће проблеме, али не због русофилства већ услед неспремности да се тотално одрекнемо себе. У околностима у којима се налазимо посвећеност добрим односима с Русијом тест је наше спремности да бранимо сопствене интересе. Супротност томе је србофобија, а не примарно русофобија!

ИСТИНА У МОРУ ЛАЖИ Они што са овдашње прозападне стране наводно брину због опасности које прете нашем народу тврде да ако се не уврстимо у редове америчких вазала послатих у поход против Русије – „у неповољном положају ће се наћи и Срби у Босни Херцеговини, односно Републици Српској, у Црној Гори и на Косову“. Другим речима – „бошњачке странке у Сарајеву, коалиција Мила Ђукановића у Подгорици и албанске странке у Приштини ће искористити прилику да усвоје уставна и законска решења која ће ићи њима у прилог а на штету интереса српских заједница са свим негативним последицама, од исељавања до асимилације“.

[restrict]

У овом мору лажи плива и понека истина. Из реченог произлази признање да Вашингтон и његови клијенти имају екстремно непријатељске намере према Србима, те су спремни да нам чине нова зла која би се надовезала на већ изведена недела. Како би наши претходно набројани опоненти, који су сви заједно слабији од нас, могли и теоријски да угрозе оно што је наше – и то газећи све међународне и унутрашње норме – ако иза њих још одлучније не стану евроатлантски моћници? Имплицитно је признато да САД према нама поступају као што је то некада чинила нацистичка Немачка. Комадају наш простор и подржавају локалне српске душмане да нас черече. Ако смо по њиховом мишљену покорни, онда нас сатиру, а ако нисмо, раде нам опет то.

РАТ ПРОТИВ РУСА И СРБА Сада је време да пређемо на лажи. Из наведене формуле произлази да ако се поклонимо глобалним насилницима и окренемо против пријатељске Русије, они нас неће дирати. Неморалним поступањем бар ћемо купити свој опстанак. То је глупа лаж. Није ваљда да су Срби у БиХ, Црној Гори или на Косову икада били у повољном положају од када над нама лебди злодух америчког поретка? Јељцинова Русија није била у сукобу са САД 1995. када је извршена хрватско-америчка операција „Олуја“, те је збрисан наш народ с простора Српске Крајине. Отуда, јасно је да ми не патимо због добрих односа с Русијом пошто смо страдали и када је Москва имала такве односе с Вашингтоном а не с Београдом. Она је 1999. почела да се буди из евроатлантског сна, али је и даље била у сенци Америке. А те године је, да подсетим србофобе и русофобе, извршена НАТО агресија на Србију, што је довело до окупације Косова и Метохије и егзодуса стотина хиљада Срба.

Укратко, најгоре што нам је Запад учинио догодило се баш док је Русија предвођена Борисом Нејаким клечала пред њим. Заузврат ништа добро није добила, као ни ми кад год клекнемо. Њени западни партнери су јој на разне начине – од подршке сепаратистичким процесима који би довели до поделе остатака руских земаља, до наметања економске политике која је гурала Русију у све већу беду – радили о глави. То је најбољи контрааргумент онима који кажу да су све наше несреће последица тога што је Србија „била глува када је падао Берлински зид“, те је подржала оне „који су желели да збаце с власти председника Бориса Јељцина“.

Требало је, уистину, да први одбацимо комунизам и његово наслеђе, јер смо заједно с Русима били његове највеће жртве. На наш рачун бољшевици су стварали вештачке нације а наше земље су додељивали другим републикама. Да смо енергично скинули са себе комунистичко блато, створили бисмо чвршћи основ да се боримо за своје националне интересе. Али потпуно је ирационално и помислити да би Запад био на страни њиховог очувања да смо којим случајем на време одбацили титоизам. Па исти тај Запад га је деценијама промовисао, а његови највернији овдашњи следбеници из редова анти-Србије и даље су поклоници Ј. Б. Тита. То не смета Вашингтону. Штавише, погодује му јер изнутра разједа Србе. А он посвећено подржава све негативно када смо ми, као и Руси, у питању. Како смо на руском примеру видели крајем прошлог века, радикално одбацивање комунизма само по себи не доприноси одустајању западног вођства од таквог приступа. Мотивисани су пре свега геополитичким разлозима, односно тежњом ка неограниченој доминацији, а не демократским вредностима!

РАЂАЊЕ НОВОГ СВЕТА Схватајући то, првих година пошто је дошао на власт, Путин је по сваку цену избегавао заоштравање односа са САД. Убрзано је радио на консолидацији ослабљене Русије коју је преузео од западног пријатеља Јељцина. Наруку му је ишло то што је Америка била ангажована око Авганистана и Ирака. Да није било тако, Русија не би добила спасоносни предах. Искористивши га, она је много спремније дочекала 2005. када је мирнодопска америчка агресија поново добила замах (први украјински наранџасти удар). Москва се у наредним годинама с променљивим успесима борила за опстанак (губила је и враћала позиције у Украјини, Средњој Азији и на Кавказу), али није попустила. Током тог периода је, 2007. у Минхену, Путин отворено рекао да Русија неће више трпети амерички хегемонизам и да ће му се одлучно супротстављати. То је и учинила 2008. у Грузији и у вези с признањем Косова од стране САД и вазала те суперсиле. Тако је Москва окренула нову страницу у књизи светске историје. Садашња дешавања само су наставак тада започетог процеса.

Срби су после тога добили ослонац за одбрану својих преосталих националних интереса. У Републици Српској, где је Додик одлучно стао на националне позиције, после тога је заустављена даља ерозија државности РС. До тада јој је отето око 70 дејтонских ингеренција, од тада Бањалука више није била спремна да прихвата узурпацију оног што јој припада. Када се ради о Косову и Метохији, ту је с више успеха настављена НАТО агресија против Срба. Али она се дуго одвијала само тако што је продубљивана отмица делова наше покрајине које су западни окупатори са својим албанским башибозуком већ контролисали. Нажалост онај део КиМ који нису преузели 2000, ни 2003, нити 2008, ми смо сами почели да им препуштамо после 2013, односно 2015. У контексту Брисела 2 укинута је српска тзв. Цивилна заштита, која је ефикасно бранила Север Косова, па је и по њему почела да вршља све дужа рука Приштине.

Велики губитак на терену претрпели смо онда када смо „поверовали“ у добру вољу Брисела, тј. да је спреман да буде фер посредник у дијалогу Београда и Приштине. Ради почетка преговора о приступању Србије ЕУ и потом убрзавања тог процеса, дали смо несхватљиве уступке у вези с Косовом и Метохијом, а пре свега када се ради о северном делу те наше покрајине који смо пре тога реално контролисали. Заузврат нити су наше ЕУ интеграције, после почетних трзаја, уистину добиле замах, нити је Запад обезбедио реализацију постигнутих договора у сегментима који су у интересу наше стране, као што је формирање Заједнице српских општина или спречавање албанских паравојних снага да долазе на простор северног Косова. Ту се показало колико мало вреде било какве гаранције ЕУ и НАТО-а. Запад без задршке гази српске интересе а само се претвара да их уважава док не извуче оно до чега му је стало.

НАЦИОНАЛНО САМОУБИСТВО Све у свему, на Косову смо наставили да трпимо поразе због сопственог дефетизма и ЕУ илузија, али тамо где смо били одлучни да се одупремо, као што је то случај у РС, постизали смо успехе. Српска и даље није урушена без обзира на све досадашње покушаје Запада да се то деси, иако нисмо још у стању да повратимо оно што нам је раније отето. Русија је почела да прави пукотине на атлантском бедему и то је погодовало нашој бори за опстанак када смо били довољно храбри да је водимо, те је основ да у неком предстојећем тренутку пређемо у ослободилачку контраофанзиву (враћање отетог у БиХ и на северу КиМ, консолидација позиција у Црној Гори).

Да се све то не би десило, односно да не бисмо наставили да држимо преостале националне позиције, локални русофоби по задатку траже да се сами одрекнемо борбе за своје интересе; да се приклонимо евроатлантским центрима моћи који их упорно газе, односно одрекнемо се Русије која нам помаже да их бранимо. То не би било – свакоме нормалном и добронамерном јасно је – само окретање од Москве, то би било дупло одрицање од себе. Прво, не бисмо више имали руску подршку. А без ње, довољно је само то рећи, лажна косовска држава би преко ноћи постала чланица ОУН. Зар би било нормално очекивати да Руси помажу онима који су постали њихови непријатељи?

С друге стране, не мисли ваљда ико озбиљно да би, као награду за српско дистанцирање од Русије, тако нешто спречила Америка која већ годинама покушава да своју косовску марионету уведе у кровну међународну организацију? Ко нам зло чини, добрим нас неће нагрдити. Друго, спремност да се одрекнемо Русије и клекнемо пред Западом подразумева наше дубинско одустајање од борбе за виталне интересе. Кога и чиме онда и да обештете Американци? За нас би њихови интереси постали важнији од наших. Пристали бисмо на прихватање даље централизације БиХ науштрб права РС, одустајање и од садашње стерилне борбе за одбрану Косова и Метохије, те бисмо дали зелено светло да се беспоговорно настави Ђукановићева политика спровођења идентитетског геноцида над српским народом у Црној Гори.

ПРОПАГАНДНО ЛУДИЛО Русија без нас може да настави да штити своје националне интересе. Ми без ње нисмо у стању да то и како-тако чинимо. То су чињенице које лукаво гурају под тепих они који заговарају капитулацију Србије и Срба док причају и пишу о потреби да уведемо санкције Русији. Тврде да нам нема спаса ако се не одмакнемо од Москве, а заправо тиме призивају нашу бржу пропаст. Да преокренем суштински смисао једне наше добро познате народне изреке. Она изворно гласи: „Ћерку кара, снаји приговара“. Она би у вези с позицијом Србије према Русији која се захтева звучала другачије: „Русију вређају, Србе у понор гурају“.

То наравно не значи да русофоби и уједно србофоби можда нису у праву када тврде да ћемо се после избора суочити с већим притисцима њихових пријатеља. Можда је и тако, али можда и није. Око 90 посто становништва света живи у државама које су заузеле сличне позиције као Србија, односно нису увеле Русији санкције, нити су с њом на други начин прекинуле односе. Понављам: 90 одсто! Већина држава Азије, Африке и Латинске Америке то није учинила, а међу њима су Кина и Индија, земље с најбројнијом популацијом. Уз то, Кина је данас и држава с највећим бруто домаћим производом на свету. Томе треба додати и претходних недеља гласно заклињање Запада у приврженост међународном праву (које је иначе деценијама ниподаштавао, од разбијања Југославије, преко агресије на Србију, до актуелног нелегалног присуства америчких снага у Сирији). То не може баш преко ноћи да се анулира.

СПАСОНОСНИ ОТПОР У таквим околностима, ма колико да се налазили у НАТО дворишту, не делује реално западно увођење санкција Србији зато што наша земља неће да учествује у посредном рату против Русије. То не значи да неће бити разних видова испољавања непријатељства према нама, али је бесмислено кукање над наводно предстојећим покретањем форсиране мирнодопске агресије против нас. Та прича је у функцији застрашивања Срба како би лако и брзо „продали веру за вечеру“. Страни диригенти овдашњих НАТО лобиста добро знају да ако то не урадимо, простор за њихово успешно деловање није велики. Прошло је време када су на нас могли да шаљу бомбардере и ракете, а тешко је и економски изоловати Србију.

Зато је циљ да нас њихови овдашњи експоненти наведу да се сами предамо. Ако то не урадимо, нико ни у региону неће моћи да примени па и усвоји „решења на штету интереса српских заједница са свим негативним последицама, од исељавања до асимилације“. То ће се десити само ако се препустимо господарима српских балканских душмана као што заговарају „наши“ русофоби (србофоби). Док год сами не ставимо главе на крваве пањеве евроатлантских џелата, оне ће остати на нашим раменима! Уосталом, ако хоће да нас раставе од њих и то су којим случајем уистину спремни да покушају да ураде отворено (а уверен сам да то није могуће) – шта нам друго остаје него да се бранимо, па ко са штитом, ко на штиту?

Зар су наше главе толико јефтине да их мирно испоручујемо крвницима? Када су били најјачи а Москва је пред њима повијала главу, нису успели да нас униште. Штавише, у време највеће америчке моћи, упркос вољи Вашингтона, успели смо да створимо и очувамо Републику Српску, што је наша највећа победа у другој половини 20. века. Што значи, има смисла довијати се да би се опстало, али не и да би се брже и с мање мука за непријатеље пропало. А баш то нам предлажу сви они који заговарају прихватање од стране Београда антируске политике ЕУ и САД. Хоће да починимо самоубиство када већ њихови ментори не могу лако да нас сатру.            

[/restrict]

6 коментара

  1. О, друга Србијо, опасуљи се! Шта ЗА СЕБЕ очекујеш – шаку долара? – јадна, од толиког повијања кичме и чињења уступака пред захтевима оних који нас, миц по миц, присиљавају да се одрекнемо свега што чини државу Србију – до самог њеног нестанка! Јер једино то нас чека – НЕСТАНАК – на крају свих попуштања. Физички нестанак! Па нестанка и вас, који се толико упињете да што више зла учините својој јединој земљи коју имате.

    Мислите да вас зликовци воле и поштују? Како се варате! НИКО НИКАД није поштовао чанколизе и издајнике; они су само за ЈЕДНОКРАТНУ УПОТРЕБУ.

    Од несрећних догађаја 2000. године кад је Србија, тек изашла из сулуде злочиначке агресије, изведене под сулудим објашњењем, уништили сте сва добра која је стварала и моја генерација и повели земљу у пропаст. Љубили руке креатурама каква је била Олбрајтова, грлили се са зликовцима; распродали све што је вредело у држави, чак ИЗВОРИШТА ПИЈАЋЕ ВОДЕ И ОБРАДИВУ ЗЕМЉУ; испоручили злочиначком политичком суду за Србију свог ДЕМОКРАТСКИ изабраног председника (једину државотворну и непоткупљиву фигуру) и све своје часне БРАНИОЦЕ СЛОБОДЕ… увели смешно и жалосно ЦИВИЛНО служење војног рока; уништили, са сладострасним задовољством, НАОРУЖАЊЕ наше војске и саму ВОЈСКУ; поткопали српске моралне и ПОРОДИЧНЕ вредности; потписали масу штетних уговора пред ЕУ која, шмирантски, глуми нашег пријатеља; цвилели пред затвореним дверима бирократске бриселске творевине уз поклич: ЕУ нема алтернативе! (наравно да има; САМО СРБИЈА НЕМА АЛТЕРНАТИВУ!)…. ударили и на СПЦ; увели којекакве коректности, родну равноправност, новоговор – било би смешно, да није опасно; промовисали педерске односе као крупан искорак у модерност, хаха… ОДРЕКЛИ СЕ ЋИРИЛИЦЕ, СРПСКОГ ЈЕЗИКА (да ли је стандардизован?) И ИСТОРИЈЕ, иако ми нисмо, за разлику од неких других, тикве без корена; увели некомпетентност, осредњост, незнање – уместо КВАЛИТЕТА у све поре живота; унизили КУЛТУРУ, уништили АГРАР, обесмислили ПАМЕТ па нам деца побегоше – куд које… дозволили бушења у сврху рударења широм ове прелепе Србије, и… немогуће је све побројати!

    И ШТА ЈОШ ХОЋЕТЕ??? Да останемо сами на ветрометини?! – што би се и десило, увођењем санкција НАШИМ СТВАРНИМ ПРИЈАТЕЉИМА. Увести
    санкције, или их не увести? – наизглед (ако отворите очи) оба решења воде до истог исхода: ОГРОМНИХ ПРИТИСАКА на нашу земљу, који НИКАД неће престати, а разлика је огромна: САНКЦИЈАМА ДОНОСИМО СМРТНУ ПРЕСУДУ СРБИЈИ (увидећете, ако још боље отворите очи). Биће тешко Србији, али кад њој није било тешко? – на овој ветрометини где се води исконска борба између ДОБРА И ЗЛА. А постоји и нада да ће се нешто променити на глобалном нивоу. Дај Боже… И покажите бар мало ДОСТОЈАНСТВА!

    21
    • Tоплица

      Браво Јелена !
      Но да ли сте приметили једну ствар : сви се ми боримо некаквим аргументима, али је редак случај да је неко на тај начин на некога утицао. Зашто ? Ваљда зато што наша убеђења нису само ствар квалитета аргумената и памети, него нашег енергетског потенцијала ? Током задња три века превише смо јуришали ! Величанствене победе на бојним пољима, све до Кајмакчалана. Након свега остао је понос на ону прошлост и празне бисаге за енергију. Зато данас проклетници погурају на врх наше лотре некога ко ће вешто галамити а иза кулиса дати све. Под једним условом; да у нама не пробуди билу славу и гордост. Да спавамо и кад се у Бриселу преговара и праве ненормални уступци, кад се у Вашингтону ни не преговара него само потписује итд и тому подобно.
      Након свега, питамо се да ли нас грозни непријатељи не прецењују ?! Можда су могли да одаламе и више ? Још су лукаво постигли да нам тутну играчке у виду половних аутомобила, па сада сва Земља брунда од силног возикања ( одакле толике паре за бензин ?! ). Нашли су нас ! Но оно свесних, са зрном енергије у мишицама скочиће након избора, кад крену арчења по диктату ! Па да видимо какве ће се приче тада причати. . .

  2. Јелена Јовичић

    Нашло би се довољно енергије за све да је само у Срба слоге! Енергија сложних Срба учинила би чудо, само то нам је требало, па да нам нико не може ништа, у овим смутним временима кад се чине свакојаке лудости у свету, а код нас – да би се удовољило свету. Од којих акробације са сопственим језиком (смешне, ружне, натегнуте, насилне) јасно говоре о лудостима државе која се “залаже”, нпр. за равноправност између полова прописивањем, декретом (или законом?) – КАКО СЕ СМЕ ГОВОРИТИ у земљи Србији, тј. како, од сваке именице мушког рода направити именицу женског рода, ако је није било, па да сви будемо срећни. Па ИЗМИШЉАЊЕМ језика добисмо: ловкиње, војникиње… Е, вали, ни њима не би пошло за руком да од речи ВОЂА направе именицу у женском роду. Или можда би?
    Свашта се може очекивати од оних који енергију троше на овакве и сличне глупости, а не на неговање БРАТСКИХ односа међу Србима, за постизање слоге и акумулацију енергије, како би се Србија сачувала од пропасти. Од оних који ангажују доказаног непријатеља за саветника председника (!); који довлаче креатуре са сметлишта за министре; који чувају подриваче свега вредног у Србији као своје најближе сараднике; који распродаше и профитабилна предузећа; који довлаче анонимне америчке ђаке на најважније позиције у држави; који, иза леђа народа, лажући, омогућавају рударења страним крвопијама; који плаћају дебело фирмама које долазе само да би извлачиле профит из Србије, који ПОКЛАЊАЈУ државу на нашој светој земљи; који братским земљама уводе санкције или се спремају да уведу… Немогуће је све навести.
    Па, избори су пред нама. Што заслужимо, то ћемо и добити!

    • Tоплица

      @ Insider
      Покренули сте тему од огромног значаја, само да знате, Ваша запажања не могу имати једнозначну оцену. Понекад је слично понашање једног народа услов да се опстане. Присетимо се како су прошли Даки (живели на територији данашње Румуније, у њихову част се зове онај аутомобил ! ) у судару са Трајановим Римом ! Наша позиција данас, на жалост, још је увек бременита опасностима какве су сломиле Дачане. Отуд један део наше пасивности; народ интинктивно препознаје моменат.
      У чему, мислим да сте сигурно у праву? Стање наше енергије, по свему слутећи није радужно. Део запажања износите и Ви, али то су само констатације. Подсетимо се да је стање енергије у једном народу промењиво, али је неизвесно како она долази. Према теорији зна се како се губи: временом сама од себе, или изгинућем јарких носилаца пре него они оставе порода. Теорија досадна за већину читалаца, па да је прескочимо, само да се присетимо оне народне :” Неће ни ћуран у сватове, али га свежу и окаче на врх јарбола !” Заиста додели ли нам се ћуранска улога, тек тад ћемо сазнати колико смо спремни да испустимо миша. . . !

  3. Ma sve ste u pravu, svi koji ostaviše komentare, u pravu ste,cenim čimjenice svaka je argumentovana.
    Samo nema od pisanija i prazne priče vajde.
    Polazim od činjenice da je prosečnom Srbinu neizvodljivo prije nemoguće da se trgne iz sopstvene zone komfora.
    Da bukvalno ustane, odbaci daljinski ili miša iz ruke, izađe na ulicu i promeni nešto. Takvog nažalost nema u Srbiji i šire.Nađite ga častim!
    Da ne pričam o činjenici da je prosečnom Srbinu suludo svako jutro odlaziti na slabo plaćen posao. A mora samo zbog dužničkog kredita/šta da se radi žena i deca tražili prošlo leto more ,Grčka, Turska itd pa se moralo u kredit jel, ili ženče šćelo novi Iphone 13,ili domaćin bacio oko na novi polovan BMV 3- mala kilometraža- kriza srednjih godina :)/ A popodne kad dođe kreposan kući drndavoj ženi i čeljadi treba da se obrne preko vrata pa na ulicu da diže Revoluciju.
    Zarad čega? Setiće ga se potomci možda? Kakav je naš odnos prema invalidima zadnjeg rata? Seća li ih se neko? Kakav je sveukupno naš odnos kao naroda neimenim herojima Kajmakčalana? Invalidi-ratni heroji zadnjeg rata koji prose po ulicama, i umiru zaboravljeni po iznajmljenim buvarama nemi su odgovor, brojna neobeležena zatravuljena groblja junaka ranijih ratova, neobeležena stratišta našeg naroda takođe.
    Gde nam je srbski Jad-Vašem? Sme li neko glasno postaviti ovo pitanje bilo kojoj vlasti? Na kraju jedno malo pitanjce zašto se u Srbiji prefiks Srbski izbegava? Nemamo srbske muzeje, srpske železnice, srbska udruženja, zato dobišmo sve što ste u prethodnim komentarima naveli.

    Jok bato kredit i revolucija nikad nisu mogli zajedno…. dva ideološki dijametralno suprostavljena pojma!
    Da podsetim, buna predaka po vođstvu vožda krenula je zbog čega? Mnogi će kazati usled strašnog zuluma,zločina i zla okupatora.U pravu su-delimično. No pravi razlog su nebrojena gladna usta tog doba a sve zbog silnih nameta na sitnu ribu pljuckavicu.
    Uzimalo im se zadnje. Uzimalo im se maltene iz usta, deca skapavala od gladi.
    Dakle zaključak je sve dok ima leba-lako ćemo-gledaćemo drobljenje Srbije po svim osnovama. Srbija će prestati stondirati tek kad joj do ušiju dopru zvuci zavijanja praznog stomaka!
    (R)evolution is solution

  4. Јелена Јовичић

    Да, да… другим речима док се не догура до самог дна. А шта може човек, појединац, друго да уради сем да говори, да олакша души? У ситуацији кад смо постали потпуно апатични? Шта ја, у 9. деценији живота? Ништа, сем овога, у некој нади (никаквој, уствари) да ће неко ко лоше мисли Србији, уплатити (никад! – јасно) електронско издање овог магазина како би прочитао ове текстове и коментаре што ни за живу главу не би хтео, јер он чита друга штива. Свакој маси света треба ВОЂА, а ми немамо вођу на видику. Ни ОНО, под називом ОТПОР, није “спонтано” нити “народно”; настало је ВОЂЕЊЕМ оних који су држали доларе, као мамац, испред носева руље која се лако да импресионирати шуштањем зелених новчаница. Па освануше огавне црне песнице, за јефтине паре, по целој Србији, а шљам исплива на површину мутљага. И би што би. Само што сам ја то знала, и онда, а многи нису…
    Дакле, ВОЂЕ, са идејом и визијом нечег бољег, са идеалима… тога нема, у овом мртвилу које нас је судбинси обузело, кад је наша “зона комфора” једино што данас имамо, и без имало вере да можемо да добијемо нешто боље, икад, од: Блера и Чомићке; Србина, уместо убачене Брнабићке, или притајене Зоране; на кључном месту, преподобног шмиранта; ћутања најумнијих глава; издаје свих националних интереса и рушења поноса од стране оних које смо бирали да нас заступају (у празним скупштинским клупама); свих оних који би да се бескрајно рециклирају уместо да им буде суђено за пропаст државе… ступидне политичке коректности и вербалног деликта уместо Повељама гарантоване слободе говора; експропријације (отимачине) зарад туђе користи, уместо гарантоване неповредивости приватне својине; накарадо усмерене “родне равноправности”; витлања феминискиња и отворене мржње према мушком роду; пропагирања педерастије уместо часних породичних односа; уместо вековне православне вере и СПЦ која нас је спасавала и спасла, призивања ђавола; институционалног потирања историје, културе, језика, писма; лажи. обмана, похлепе… Зар ту очекивати да се ишта назове СРПСКО? Чак ни језик! Ко би се ту још снашао? А и звуци завијања празног стомака, слутим, неће нас мимоићи! Уздам се у светлост са Истока!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *