LAVROV O SUVERENITETU UKRAJINE: “Kijevski režim od 2014. godine ne predstavlja narod”

Pravo na suverenitet treba poštovati samo onim državama koje predstavljaju ceo narod koji živi na njihovoj teritoriji, a Ukrajina nije jedna od njih od 2014. godine, saopštio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov televiziji “Rusija 24”.

ZAPRATITE “PEČAT” NA FEJSBUKU

– Ako se govori o principu suvereniteta i teritorijalnog integriteta, jedan od ključnih dokumenata koji svi pravnici smatraju osnovom za tumačenje Povelje UN je deklaracija o principima međunarodnog prava koji se tiče prijateljskih veza između naroda. Nikad nigde ova deklaracija nije bila dovedena u pitanje – rekao je ministar.

On je naglasio da se, u pogledu suvereniteta i teritorijalnog integriteta, u ovoj deklaraciji ističe da se ona mora „strogo poštovati u odnosu na sve države koje u svom praktičnom delovanju poštuju princip ravnopravnosti i samoopredeljenja naroda, a kao rezultat toga imaju vlast koja predstavlj, bez razlike rase, vere i boje kože, sve ljude koji žive na ovoj teritoriji.

– Mislim da niko ne može da tvrdi da ukrajinski režim, počevši od državnog udara 2014. godine, predstavlja ceo narod koji živi na teritoriji ukrajinske države – dodao je ministar.

(Sputnjik)

Najnovije informacije čitajte u kategoriji VESTI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *