ЛАВРОВ О СУВЕРЕНИТЕТУ УКРАЈИНЕ: “Кијевски режим од 2014. године не представља народ”

Право на суверенитет треба поштовати само оним државама које представљају цео народ који живи на њиховој територији, а Украјина није једна од њих од 2014. године, саопштио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров телевизији “Русија 24”.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– Ако се говори о принципу суверенитета и територијалног интегритета, један од кључних докумената који сви правници сматрају основом за тумачење Повеље УН је декларација о принципима међународног права који се тиче пријатељских веза између народа. Никад нигде ова декларација није била доведена у питање – рекао је министар.

Он је нагласио да се, у погледу суверенитета и територијалног интегритета, у овој декларацији истиче да се она мора „строго поштовати у односу на све државе које у свом практичном деловању поштују принцип равноправности и самоопредељења народа, а као резултат тога имају власт која представљ, без разлике расе, вере и боје коже, све људе који живе на овој територији.

– Мислим да нико не може да тврди да украјински режим, почевши од државног удара 2014. године, представља цео народ који живи на територији украјинске државе – додао је министар.

(Спутњик)

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *