UKRAJINSKI DIVERZANTI SE PROBILI U DNR: Basurin se oglasio, traje potraga za saboterima

Dva odreda ukrajinskih diverzanata probila su se na teritoriju Donjecke Narodne Republike, rekao je predstavnik Narodne milicije Eduard Basurin.

On dodaje da je jedna grupa raznela skladište raketne i artiljerijske municije.

ZAPRATITE “PEČAT” NA FEJSBUKU

– Jutros je počelo masovno granatiranje sela Kominternovo. U tom trenutku su dve diverzantske grupe prodrle duboko na teritoriju naše republike. Zadatak jedne grupe je bio da digne u vazduh skladišta raketne i artiljerijske municije, što je i izvršeno. Druga grupa je napredovala u pravcu Novoazovskog. U ovom trenutku, službenici Ministarstva državne bezbednosti i Ministarstva unutrašnjih poslova, zajedno sa armijom, sprovode potragu za kako bi pronašli i uništili ove dve grupe – rekao je Basurin.

Ministarstvo državne bezbednosti Donjecke Narodne Republike saopštilo je da je u ponedeljak diverzantska grupa izvršila proboj u DNR, usled čega je dignuto u vazduh skladište raketne i artiljerijske municije Narodne milicije.

Situacija u Donbasu je eskalirala poslednjih dana, i Ukrajinci svakodnevno granatiraju DNR i LNR.

Rukovodstvo dve republike pokrenulo je privremenu evakuaciju građana u Rostovsku oblast zbog mogućeg ukrajinskog napada.

Kako je izjavio lider DNR Denis Pušilin, očekuje se da predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski uskoro naredi ofanzivu na Donbas.

Najnovije informacije čitajte u kategoriji VESTI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *