УКРАЈИНСКИ ДИВЕРЗАНТИ СЕ ПРОБИЛИ У ДНР: Басурин се огласио, траје потрага за саботерима

Два одреда украјинских диверзаната пробила су се на територију Доњецке Народне Републике, рекао је представник Народне милиције Едуард Басурин.

Он додаје да је једна група разнела складиште ракетне и артиљеријске муниције.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– Јутрос је почело масовно гранатирање села Коминтерново. У том тренутку су две диверзантске групе продрле дубоко на територију наше републике. Задатак једне групе је био да дигне у ваздух складишта ракетне и артиљеријске муниције, што је и извршено. Друга група је напредовала у правцу Новоазовског. У овом тренутку, службеници Министарства државне безбедности и Министарства унутрашњих послова, заједно са армијом, спроводе потрагу за како би пронашли и уништили ове две групе – рекао је Басурин.

Министарство државне безбедности Доњецке Народне Републике саопштило је да је у понедељак диверзантска група извршила пробој у ДНР, услед чега је дигнуто у ваздух складиште ракетне и артиљеријске муниције Народне милиције.

Ситуација у Донбасу је ескалирала последњих дана, и Украјинци свакодневно гранатирају ДНР и ЛНР.

Руководство две републике покренуло је привремену евакуацију грађана у Ростовску област због могућег украјинског напада.

Како је изјавио лидер ДНР Денис Пушилин, очекује се да председник Украјине Владимир Зеленски ускоро нареди офанзиву на Донбас.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *