СИЈАЋЕ ЗВЕЗДА МОЦЕ ВУКОТИЋА ДОК ЈЕ ПАРТИЗАНА: Милорад Вучелић се опростио од једног од највећих играча из Хумске

ПРЕДСЕДНИК Партизана Милорад Вучелић је данас на комеморацији Момчилу Моци Вукотићу рекао да је он био фудбалски велемајстор, који је свој богомдани таленат и љубав према Партизану исказивао и потврђивао на терену.

– На блиставом небу великих звезда Партизана, звезда Моце Вукотића сија великим снажним сјајем, и сијаће тако док је Партизана, док је његових навијача и љубитеља. Момчило Моца Вукотић је по свим данашњим владајућим правилима био прави тихи великан. Тиха, а права фудбалска звезда. Ништа ванфудбалски њега није интересовало, није гледао да ништа добије ван фудбалских терена и такмичења, него само на бојном пољу које је фудбалско игралиште – рекао је Вучелић.

Он је додао да у блиставој каријери и животу Моце Вукотића није било никаквог скандала, афере или недоличних речи и испада, по чему се разликује од данашњих “селебрити” играча у спорту, који се гладијаторски боре за медијску пажњу.

– Моца је био фудбалски велемајстор, потпуно посвећен, поред породице коју је обожавао, такмичењу, спорту, витешком надметању, головима. Свет је задобио знањем и игром у свом Партизану. Богом дани таленат он је исказивао и потврђивао само на фудбалском терену, и искрено је потврђивао љубав према Партизану, што као што знамо, није увек лако – истакао је Вучелић.

Председник Партизана је казао да је имао генерацијску срећу да безброј пута гледа Момчила Вукотића на терену, као и да му се диви и аплаудира, па ће у знак захвалности, када се заврши комеморација, запалити једну цигару, што би и Моци било драго.

– Ту наизглед тишину правог великана Моце Вукотића, украшава величанствена музика, арије из грла милиона навијача Партизана, који му одушевљено кроз 800 утакмица кличу, аплаудирају и дају махове и снагу, а он им са терена узвраћа ту енергију која се онда и стапа, не као неки хук или бука са трибина, него као величанствени бескрајни концерт. Разазнају се у том сазвучју и борбене речи навијача “Напред Партизан” и “Иде Моца са Балкана”, на које се Моца, одлазећи у дриблингу према противничком голу, племенито осмехује, и даје гол, оно због чега се фудбал и игра – рекао је Вучелић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *