Preminuo legendarni fudbaler Partizana Momčilo Vukotić

Legendarni fudbaler Partizana Momčilo Vukotić preminuo je danas u 72. godini, saopšteno je iz kluba.

Čuveni Moca, odigrao je 791 utakmicu u crno-belom dresu, uz 339 golova, ostavio je dubok trag u Partizanu i prema mnogim mišljenjima najbolji je fudbaler crno-belih u istoriji.
Triput je sa Partizanom osvojio prvenstvo SFRJ Jugoslavije. Za reprezentaciju je igrao 14 puta, od 1969. do 1974. godine.Vukotić je rođen 2. juna 1950. u Beogradu, ponikao je u Partizanu, gde je posle šest godina u mlađim kategorijama prešao u prvi tim 1968. Sa crno-belima je harao, predvodeći ih kao ofanzivni vezni igrač u pohodu na tri pomenute titule (1976, 1978. i 1983. godine), a sa prekidom od jedne sezone (1978/1989) kada je prešao u Bordo, sve ostale igračke dane proveo je u Partizanu, zaključno sa 1984. godinom.

Partizan je i trenirao od 1988. do 1989, u njemu je bio i direktor Omladinske škole od 2012. do 2016, a trenersku karijeru je gradio i u Grčkoj i na Kipru.

Nenad Bjeković: “Vukotić najveći u istoriji Partizana”

U šoku sam, za mene je ovo kao da sam izgubio najrođenijeg. Moca je dugo bolovao, poslednja dva, tri meseca bilo mu je bas loše, stalno smo bili u kontaktu, rekao je Nenad Bjeković, v.d. predsednika fudbalskog saveza Srbije, nakon vesti o smrti nekadašnjeg saigrača iz Partizana Momčila Vukotića.
” Od njegove supruge danas sam čuo da ga voze u bolnicu i da mu baš nije dobro. Bio je najbolji fudbaler, a kao čovek još bolji! Takva je osoba bio naš Moca. On je bio dete Partizana i slažem se sa mnogim konstatacijama navijača Partizana da je bio najveci igrač u istoriji našeg kluba. Neprevaziđen na terenu, kao i van njega. Do poslednjeg dana Partizan mu je bio sve. Ovo je nenadoknadiv gubitak”, rekao je Bjeković.
 

Jedan komentar

  1. Kakva šteta, kakva tuga ! Napusti nas retka čovečina i junak bezbroj fudbalskih megdana. Kao rođeni zvezdaš divio sam mu se koliko i Rajku, Šekularcu ili Džajiću. Za ono vreme šteta što ceo tim Partizana nije bio na njegovom nivou. Šteta što je okasnio, da je bio u generaciji Šoškića, Vasovića i Rašovića, ceo Svet bi ga slavio. Laka mu rodna gruda i večna slava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *