DRECUN: NOVI KOMANDANT KBS SPREMAN NA SVE PROTIV SRPSKOG NARODA

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže da je očigledno da Priština promenama na čelu Kosovskih bezbednosnih snaga želi da upotrebi KBS za jednostrane nasilne akcije na severu Kosova.

Povodom imenovanja novog komandata KBS, umesto Rahmana Rame koji je podneo ostavku na to mesto, Drecun kaže da su našli osobu koja je spremna da uradi sve.

“U Baškinu Jašariju su pronašli osobu, kriminalca koji će biti spreman da uradi sve što može protiv srpskog naroda i da iskoristi maksimalno kapacitete KBS da dovrši entičko čišćenje Srba i kao takav predstavlja rizik po bezbednost i opstanak Srba na Kosovu i Metohiji”, ističe Drecun.

Povodom pisanja albanskih medija da je Rama odbio da pošalje vozila KBS na sever kao podršku policijskoj akciji, Drecun je za Kosovo onlajn rekao da su očigledno tražili nekog ko bi bio spreman da u narednom periodu upotrebi opremu, naoružanje, vozila i ljudstvo iz KBS za neke nove akcije na severu Kosovu.

“Tu je postojao plan, sudeći po pisanju medija, da se upotrebe i neka vozila iz sastava KBS za policijsku akciju na severu, što nije dozvoljeno na osnovu sporazuma koji je Beograd postigao sa NATO i koji podrazumeva da bez prethodne saglasnosti Kfora KBS ne može da boravi na severu”, rekao je Drecun.

Naveo je da je posle toga usledilo upozorenje ambasade SAD da tehnika i oprema koju doniraju SAD ne može da se koristi u drugim formacijama bez američkog odborenja.

Drecun je rekao da je novi komandant KBS već bio predmet interesovanja i Kfora i Unmika i nalazi se u “Beloj knjizi” organizovanog krimanala koju je Kfor objavio za svoje interne potrebe.

“Može se pretpostaviti da će Baškim Jašari biti spreman da izvršava i takve naloge, da bez odobrenja komandata Kfora upotrebi opremu ili ljudstvo KBS za akcije na severu”, rekao je Drecun.

Za Baškina Jašarija je naveo i da je pripadnik jednog od najjačih kriminalnih klanova na Kosovu.

“To je klan Jašari, čiji je vođa Rifat Jašari. Baškin Jašari je kao brigadni general kosovskog zaštitnog korupusa bio identifikovan kao kriminalac koji je uključen u šverc droge i oružja, u organizovanje prostitucije, iznude i reketiranja, u čemu je aktivno sarađivao i sarađuje sa dreničkom kriminalnom grupom Hašima Tačija”, kaže Drecun.

https://www.kosovo-online.com/vesti/politika/drecun-novi-komandant-kbs-spreman-na-sve-protiv-srpskog-naroda-30-11-2021

3 komentara

  1. Drecun je dolazio često u Švajcarsku kao novinar medjutim vise je to bilo čista lična korist i sitničarenje . Danas su njegovi komentari treće razredni ali ipak se uvuko u politiku i sedi u skupstini a Zasto neka mi neko objasni .

  2. E moj Jovane, to što ti imaš dva razreda škole ne znači da su svi ko ti.

  3. E moj Borko, izgleda da je tebi potrebnije sećanje ko je Milovan Drecun nego Jovanu obrazovanje. Milovan Drecun je predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, koji je za sve vreme obavljanja te funkcije sazvao sednicu Odbora možda samo jedanput. Prvi je čovek iz čijih sam usta čuo izjavu datu režimskim medijima da je “stvaranje Velike Albanije nezaustavljiv proces”. I čijom zaslugom se stvara Velika Albanija? Zaslugom onog ko je potpisao protivustavni Briselski sporazum, ukidajući njime sve institucije Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, suprotno i Ustavu Republike Srbije, na koji je položio zakletvu, i Rezoluciji 1244 SB OUN. Ako već ni jedan pisani i elektronski medij u ovoj nikad jadnijoj državi nije objavio sadržinu Briselskog sporazuma, onda su oni kojima je televizor jedini prozor u svet na RTS (našem pravu da ne saznamo ništa) mogli videti mapu Srbije bez Kosova i Metohije, a to isto su mogli videti i na predizbornom plakatu potpisnika Briselskog sporazuma, koji sad pere ruke od tog izdajničkog čina izjavom da nije on potpisao Briselski sporazum već Ivica Dačić. Šta je on tražio u Briselu kao samozvani PPV pored Ivice Dačića? Ko je potpisivao sve ostale sporazume u Briselu osim Prvog koji su zajedno parafirali Ivica Dačić i Vučić? Sve ih je potpisao onaj ko je stvorio Mini Šengen, jer mu sreću kvari Rusija i Kina grčevito braneći Rezoluciju 1244 kojom je predviđeno da narod na Kosovu i Metohiji može uživati samo suštinsku autonomiju u okviru SRJ, čiji je sukcesor (pravni sledbenik) Republika Srbija. Ako već nisi pročitao Rezoluciju 1244 spreman sam ti na ovom portalu navesti odredbe Aneksa 2 Rezolucije 1244 u kojima se definiše status KiM, ali i druge odredbe koje nikad ne pominje ni AV ni Milovan Drecun.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *