Nacionalni naftni komitet Srbije izabrao nove organe upravljanja

Članovi Skupštine Nacionalnog naftnog komiteta Srbije, koji je deo Svetskog naftnog saveta, izabrali su na 23. sednici novo rukovodstvo Skupštine i Nacionalnog naftnog komiteta za period 2021–2023. godine.

Prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, izabrana je za predsednicu Skupštine Nacionalnog naftnog komiteta Srbije.
Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, reizabran je na poziciju zamenika predsednika Skupštine Nacionalnog naftnog komiteta Srbije.
Goran Stojilković, zamenik generalnog direktora za petrohemijske poslove NIS-a, izabran je za predsednika Nacionalnog naftnog komiteta Srbije.
Na trogodišnji mandat izabrani su sledeći članovi Izvršnog odbora:
Ljubinko Savić za Privrednu komoru Srbije, Beograd;
Prof. dr Zoran Gligorić za Univerzitet u Beogradu;
Prof. dr Dragica Radosav za Univerzitet u Novom Sadu;
Stanka Leskovac za SNAGA – Srpska naftno-gasna asocijacija, Beograd;
Tomislav Mićović za UNKS – Udruženje naftnih kompanija Srbije, Beograd;
Dragan Lazarević za Informatika a.d. Beograd;
Nastas Mihajlović za Lukoil Srbija a.d. Beograd;
Tatjana Isaković za NIS a.d. Novi Sad;
JP Srbijagas Novi Sad;
Nataša Lečić za Transnafta a.d. Pančevo;
Biljana Suslov za HIP Petrohemija a.d. Pančevo,
Dr Branislava Lepotić Kovačević za Udruženje za pravo energetike Srbije

Funkciju generalnog sekretara u periodu od tri godine obavljaće Senka Valid, rukovodilac Sektora za analizu tržišta i formiranje cena u kompaniji NIS.
Nastas Mihajlović, komercijalni direktor Lukoil Srbija a.d, reizabran je na poziciju predsednika Komiteta mladih profesionalaca Komiteta. U Nadzorni odbor koji vrši kontrolu nad poslovanjem i izveštavanjem imenovani su sledeći članovi: Marina Dabetić, NIS a.d. Novi Sad, Zvezdana Milošević, Transnafta a.d. Pančevo, prof. Spomenka Lazić, SNAGA – Srpska naftno-gasna asocijacija.
Izbor oko 50 odsto žena u organe Komiteta svedoči o priznanju uloge žena koje rade u energetskom sektoru i potvrda je podrške politici rodne ravnopravnosti Vlade Republike Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *