Национални нафтни комитет Србије изабрао нове органе управљања

Чланови Скупштине Националног нафтног комитета Србије, који је део Светског нафтног савета, изабрали су на 23. седници ново руководство Скупштине и Националног нафтног комитета за период 2021–2023. године.

Проф. др Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, изабрана је за председницу Скупштине Националног нафтног комитета Србије.
Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, реизабран је на позицију заменика председника Скупштине Националног нафтног комитета Србије.
Горан Стојилковић, заменик генералног директора за петрохемијске послове НИС-a, изабран је за председника Националног нафтног комитета Србије.
На трогодишњи мандат изабрани су следећи чланови Извршног одбора:
Љубинко Савић за Привредну комору Србије, Београд;
Проф. др Зоран Глигорић за Универзитет у Београду;
Проф. др Драгица Радосав за Универзитет у Новом Саду;
Станка Лесковац за СНАГА – Српска нафтно-гасна асоцијација, Београд;
Томислав Мићовић за УНКС – Удружење нафтних компанија Србије, Београд;
Драган Лазаревић за Информатика а.д. Београд;
Настас Михајловић за Лукоил Србија а.д. Београд;
Татјана Исаковић за НИС а.д. Нови Сад;
ЈП Србијагас Нови Сад;
Наташа Лечић за Транснафта а.д. Панчево;
Биљана Суслов за ХИП Петрохемија а.д. Панчево,
Др Бранислава Лепотић Ковачевић за Удружење за право енергетике Србије

Функцију генералног секретара у периоду од три године обављаће Сенка Валид, руководилац Сектора за анализу тржишта и формирање цена у компанији НИС.
Настас Михајловић, комерцијални директор Лукоил Србија а.д, реизабран је на позицију председника Комитета младих професионалаца Комитета. У Надзорни одбор који врши контролу над пословањем и извештавањем именовани су следећи чланови: Марина Дабетић, НИС а.д. Нови Сад, Звездана Милошевић, Транснафта а.д. Панчево, проф. Споменка Лазић, СНАГА – Српска нафтно-гасна асоцијација.
Избор око 50 одсто жена у органе Комитета сведочи о признању улоге жена које раде у енергетском сектору и потврда је подршке политици родне равноправности Владе Републике Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *