BEOGRAD – PRESTONICA KULTURE BALKANA

Beograd osvetljen za naše olimpijce

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i Beograd poželeli su sreću našim sportistima, svetlećim olimpijskim krugovima u parku Republike Srpske

S ambasadorom Japana Takahikom Macumatom i predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Božidarom Maljkovićem sredinom aprila sam posadio stabla japanske trešnje koja formiraju pet olimpijskih krugova. Povodom početka olimpijskih igara, ova stabla smo osvetlili i na taj način poželeli sreću timu koji našu zemlju predstavlja u Tokiju – rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.
„Gledao sam prenos svečanog otvaranja i zaista je bilo lepo na licima naših sportista videti osmehe, optimizam i rešenost da se bore za svoju zemlju i ostvare što bolje rezultate. Mi im šaljemo snažnu podršku, pratićemo njihove nastupe na olimpijskim borilištima i navijati za njih. Siguran sam da će ostvariti zavidan uspeh i da će nam se vratiti sa mnogo medalja. Radujemo se njihovom povratku i zajedničkom slavlju“, zaključio je prvi čovek prestonice.

SAGA O DVA I PO MILENIJUMA BELOG GRADA

Branko Vujović
BEOGRAD U PROŠLOSTI I SADAŠNJOSTI
Draganić, Beograd

Dr Branko Vujović na savremen i stručan način daje pregled dva i po milenijuma duge istorije Beograda, sa posebnim osvrtom na njegovo kulturno i spomeničko nasleđe. Knjiga je enciklopedijskog tipa, i opisuje sve značajne građevine, znamenita mesta i javne spomenike u Beogradu i okolini (ukupno preko 600 objekata). U knjizi se pominju imena i dela 206 arhitekata i graditelja, 95 književnika, 180 slikara, 85 vajara i drugih stvaralaca koji su oplemenili Beograd svojim izuzetnim delima.

Tekstovi se objavljuju kao deo Projekta sufinansiranog iz budžeta Grada Beograda, Gradske uprave, Sekretarijata za informisanje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *