Svet u tvojim rukama

Kvalitetno obrazovanje NIS prepoznaje kao cilj održivog razvoja

Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet – govorio je Nelson Mandela, nekadašnji predsednik Južnoafričke Republike. Zahvaljujući obrazovanju, koje ujedno predstavlja i motor napretka, u mogućnosti smo da doprinesemo i budemo pokretači svih društvenih aktivnosti.
Da je kvalitetno obrazovanje od izuzetne važnosti govori i činjenica da se ono nalazi među 17 ciljeva Održivog razvoja propisanih od strane Ujedinjenih nacija, a koji su usmereni ka smanjenju siromaštva na planeti i unapređenju položaja zajednica širom sveta.
Poslednjih godina u svetu je sve više kompanija koje posluju u skladu s principima održivog razvoja i svoje biznis aktivnosti usklađuju s potrebama zajednice u kojoj deluju. Budući da i Srbija čini velike napore da kvalitet obrazovanja konstantno podiže na viši nivo, posebno je značajno da taj cilj dobije široku društvenu podršku. Jedan od takvih primera u našoj zemlji je kompanija NIS koja kvalitetno obrazovanje prepoznaje kao jedan od važnih ciljeva održivog razvoja. Tako je ova kompanija u proteklim godinama, kroz različite korporativne programe društvene odgovornosti, uložila preko pet miliona evra u obrazovni sistem Srbije.
Da je ulaganje u mlade prioritet NIS-a, govori i činjenica da je ove godine, kroz program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, ova kompanija izdvojila 114,5 miliona dinara za podršku projektima u oblasti digitalizacije nastavnog procesa i bezbednosnih sistema u školama. Rok za prijavu projekata na konkurs u okviru ovog programa produžen je do 10. jula 2020. godine. Pravo na prijavljivanje imaju sve državne osnovne i srednje škole sa sedištem u 12 partnerskih gradova i opština koji su obuhvaćeni programom: Beograd, Novi Sad, Požarevac, Niš, Čačak, Zrenjanin, Pančevo, Kikinda, Kanjiža, Novi Bečej, Srbobran i Žitište. Program „Zajednici zajedno“ ove godine se realizuje uz podršku i aktivno učešće Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.
Kako u NIS-u navode, i u narednom periodu kompanija će nastaviti da ulaže značajna sredstva u mlade i razvoj zajednice širom Srbije, a sve u cilju unapređenja društva u celini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *