Свет у твојим рукама

Квалитетно образовање НИС препознаје као циљ одрживог развоја

Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да промените свет – говорио је Нелсон Мандела, некадашњи председник Јужноафричке Републике. Захваљујући образовању, које уједно представља и мотор напретка, у могућности смо да допринесемо и будемо покретачи свих друштвених активности.
Да је квалитетно образовање од изузетне важности говори и чињеница да се оно налази међу 17 циљева Одрживог развоја прописаних од стране Уједињених нација, а који су усмерени ка смањењу сиромаштва на планети и унапређењу положаја заједница широм света.
Последњих година у свету је све више компанија које послују у складу с принципима одрживог развоја и своје бизнис активности усклађују с потребама заједнице у којој делују. Будући да и Србија чини велике напоре да квалитет образовања константно подиже на виши ниво, посебно је значајно да тај циљ добије широку друштвену подршку. Један од таквих примера у нашој земљи је компанија НИС која квалитетно образовање препознаје као један од важних циљева одрживог развоја. Тако је ова компанија у протеклим годинама, кроз различите корпоративне програме друштвене одговорности, уложила преко пет милиона евра у образовни систем Србије.
Да је улагање у младе приоритет НИС-а, говори и чињеница да је ове године, кроз програм друштвене одговорности „Заједници заједно“, ова компанија издвојила 114,5 милиона динара за подршку пројектима у области дигитализације наставног процеса и безбедносних система у школама. Рок за пријаву пројеката на конкурс у оквиру овог програма продужен је до 10. јула 2020. године. Право на пријављивање имају све државне основне и средње школе са седиштем у 12 партнерских градова и општина који су обухваћени програмом: Београд, Нови Сад, Пожаревац, Ниш, Чачак, Зрењанин, Панчево, Кикинда, Кањижа, Нови Бечеј, Србобран и Житиште. Програм „Заједници заједно“ ове године се реализује уз подршку и активно учешће Министарства унутрашњих послова и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.
Како у НИС-у наводе, и у наредном периоду компанија ће наставити да улаже значајна средства у младе и развој заједнице широм Србије, а све у циљу унапређења друштва у целини.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *