Večna pamjat, Vukašine Novomučeniče

Pominjanje Svetog mučenika Vukašina je težak greh Srpske pravoslavne crkve. Neoprostivo, rekoše NATO zločinački žreci i odrediše Srpsku pravoslavnu crkvu za cilj koji se mora uništiti

Srbi! Nismo krivi! NATO je zločinac! Braćo i sestre, mi Srbi smo žrtve! Ko vam drugačije kaže – laže! Hiljade građana Srbije, naših prijatelja, dece, rođaka umire od raka izazvanog NATO bombama. Niko ne odgovara.

NI OTPORA, NI KLETVE Današnji dan, petak 29. maj, Srpska pravoslavna crkva je posvetila i Svetom mučeniku Vukašinu iz Klepaca. Vukašin beše rodom iz familije Mandrapa, koja u Sarajevu bi cenjena kao pobožna srpska trgovačka porodica. Kad dođoše na vlast Pavelić i njegove hrvatske ustaše, 800.000 Srba bi pobijeno, zaklano, u jame bačeno. Vukašina zakla Hrvat rimokatoličke vere Friganović. Raznim pretnjama je pokušao da natera Vukašina da kaže „Živeo Pavelić“, ali Vukašin odbi i mirno reče koljaču: „Samo ti, dijete, radi svoj posao.“
Ni otpora, ni kletve, ni gneva ne bi s Vukašinove strane. Mirno je gledao svog zločinca znajući da je Nebeski Otac s njim. Bez straha je dočekao ovozemaljski kraj zahvalan Gospodu kome je služio. S nebeskih visina danas nas gleda mučenik Vukašin, a na večernjim službama u pravoslavnim hramovima biće izgovarano i njegovo ime. Njegova žrtva neka sve prizove razumu i podseti da „Niko ne može dva gospodara služiti; jer ili će jednoga mrzeti, a drugoga ljubiti; ili će se jednog držati, a drugoga prezirati. Ne možete služiti Bogu i mamonu“ (Matej, 6, 24).

PRVO PREMAZANI Možda je pominjanje Svetog mučenika Vukašina jedan od neoprostivih grehova Srpske pravoslavne crkve, jer pamti i beleži Srbe stradale od zločinačke ruke. Ubijeni što su bili Srbi pravoslavne vere. Srpska pravoslavna crkva ih pamti, ne predaje žrtve zaboravu, ne želi u ime nekakvog sveopštog evrounijatsko-rimokatoličkog cirkusa da se odrekne brige o duhovnom zdravlju pravoslavnih vernika. Neoprostivo, rekoše NATO zločinački žreci podržani od vatikanske kurije i odrediše Srpsku pravoslavnu crkvu za cilj koji se mora uništiti.
Zločina se odmah prihvati nekršteni ili kršteni, svejedno, Milo Prvo Premazani. Izda nalog da se napravi nova crnogorska crkva, koja će biti lepša i starija od dosadašnje Božje tvorevine. Time pokaza da će njegova tvorevina služiti mnogim gospodarima. Ko bude jači njemu će se prikloniti i sve drugo zaboraviti. Ako gazda naredi, u njegovoj tvorevini Ante Pavelić zajedno sa Brozom, ili obrnuto, Broz sa Pavelićem mogu biti svetitelji, a mučenik Vukašin iz Klepaca ubica nevinog Friganovića. Mogu se neki upitati, a zašto pominjem navedenu dvojicu kao svetitelje buduće crkve Prvo Premazanog? Podsetiću ih na dokument o susretu neosuđenih zločinaca Broza i Pavelića 15. jula 1942. godine u Zagrebu. Nekako, valjda slučajno, u te dane je bila ustaška ofanziva na Kozaru, gde behu Srbi u zbegu sa svojim porodicama. Pomor Srba je opisan u školskim udžbenicima. Sastanak ni pomenut. Dokument o susretu objavio je Jovan Pejin, „Vreme istine“, 2019, str. 37.

ISTORIJSKA KONSTANTA Ne smemo dozvoliti da naši potomci žive u laži. Zato se istina mora objavljivati, i iznova ponavljati. Nemamo mi, Srbi pravoslavne vere, potrebe da se posipamo pepelom po glavi zbog tuđih zločina. Niti da se zbog zla koje nam je učinjeno stidimo. Sramota je o zločinu ćutati ili, ne daj Bože, zaboraviti. Zaboravom oslobađamo zločince njihovog zlodela. Zapamtimo, nekažnjeni zločin će se ponoviti. Neosuđeni zločinac će sopstveni zločin razumeti kao pravedno delo, jer za učinjeno nije odgovarao. Kad mu se pruži prilika, on će zločin ponoviti. On ili neko od njegovih potomaka. Ovo je istorijska konstanta. O njoj moramo voditi računa. Pišem, ne zaboravljajmo zločine učinjene nad našim precima ne da bismo se svetili već da se zločin nama i našoj deci ne bi ponovio.
Svet se zabavlja lažima, a mi Srbi, pošto smo uvek na strani pravde i istine, valjalo bi da snimimo film o istinitom događaju. Srpskoj Ani Frank. Zlehudoj sudbini dečaka Slobodana Stojanovića, koga 1992. godine zakla Elfeta Veseli, kći Rahmana i Kade. Zato molim sve koji imaju vere, znanja i mogućnosti nek snime film. Dok mi čekamo, biće snimljen film o životu fudbalera Ibrahimovića. U njemu će zločini koje počiniše Muslimani nad Srbima biti pripisani Srbima. Živi bili pa videli!
Molimo se za srpske heroje Radovana Karadžića, Ratka Mladića i mučenike Milana Martića i generala Pavkovića. Molimo se za zdravlje Džulijana Asanža. Budimo uz Arno Gujona. Pomozimo Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji. Čuvajmo Republiku Srpsku. Sve će dobro biti. Dogodine u Prizrenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *