LAŽI BLIŽNJEG SVOGA

Nije lepo, ni naučno, ni hrišćanski, ni čovečanski, ni demokratski, nit je hrabrost lagati bližnjeg svog. Tako su nas naši preci, mudri Srbi, vaspitavali. Sad dođe doba da umesto Ljubi bližnjeg svoga zavlada Laži bližnjeg svoga! Više se isplati

Srbi! Nismo krivi! NATO je zločinac! Braćo i sestre, mi Srbi smo žrtve! Ko vam drugačije kaže – laže! Hiljade građana Srbije, naših prijatelja, dece, rođaka umire od raka izazvanog NATO bombama. Niko ne odgovara.

PO USTAVU ILI NE? Korona je prošla al’ nije otišla, reče Svetska zarazna organizacija, skraćeno SZO. U državi Srbiji vanredno stanje je ukinuto, ali su na snazi i dalje vanredne mere. Odstojanje mora da se drži; ruke i dalje valja prati. O kupanju sami odlučujemo, u skladu sa sopstvenim navikama. Evrounijatski komesari nisu još postigli saglasnost o pitanju kupanja. Možda će i to biti jedno od poglavlja za prijem u raspadajuću organizaciju. Što bi rekao počivši Lujo Radovanović iz sela Viča u Dragačevu: „Tačno je da sam pametan, ali to ne znači da mi je svaka tuđa glupost razumljiva.“
Ovih dana se vode rasprave da li je vanredno stanje uvedeno po Ustavu ili nije. Narodni poslanici, pojedini zahtevaju, a neki samo očekuju da se o pitanju ustavnosti izjasni Ustavni sud države Srbije. Odluka suda bi zaustavila dalju polemiku, koja inače više i nema smisla, ali bi bar javnost videla da Ustavni sud samopregorno radi. Ujedno, mogao bi sud, dok zaseda o pitanju vanrednog stanja, da na dnevni red stavi i pitanje ustavnosti geografskog položaja države Srbije. Na kom delu Balkanskog poluostrva se Srbija danas nalazi? Moguće je da su zaboravili naučeno u školi, bar oni koji su školu pohađali, ali za vreme gostovanja internacionalnog cirkusa „Korone“ redovno su svi preko televizijskih ekrana mogli pratiti školske časove i naučiti da se država Srbija nikako ne može nalaziti na „zapadnom Balkanu“.

SVI ĆUTE Desetinu puta sam navodio granice Balkanskog poluostrva, objašnjavao, molio, kumio vlast, opoziciju, narodne poslanike, akademike, profesore sa Geografskog fakulteta, naučne radnike iz Instituta koji nosi ime Jovana Cvijića da se javno oglase i kažu da je najobičnija laž da se Srbija nalazi na zapadnom delu Balkanskog poluostrva, tzv. „zapadnom Balkanu“. Svi ćute.
Nije lepo, ni naučno, ni hrišćanski, ni čovečanski, ni demokratski, nit je hrabrost lagati bližnjeg svog. Tako su nas naši preci, mudri Srbi, vaspitavali. Sad dođe doba da umesto Ljubi bližnjeg svoga zavlada Laži bližnjeg svoga! Više se isplati.
Da se podsetimo nekoliko laži koje su kolale televizijskim, novinskim i internet prostorima od prošlog, aprilskog broja „Pečata“ do današnjeg.
Laž broj jedan: Umro Kim Džong Un. Bogu hvala, predsednik Demokratske Narodne Republike Koreje je živ. Živi su i oni koji su laž izmislili i nije ih sramota.
Laž broj dva: Nikola Tesla je Hrvat. Činjenica da je Tesla rođen u selu Smiljanu, od majke Georgine i oca Milutina, pravoslavnog sveštenika, za evrounijatskog komesara nije važna. Njegova se mora poštovati, kao što se nekad morala poštovati naredba komunističkog komesara, da Boga nema. Boga ima, a komunističkog komesara više nema. Neće duže trajati ni ovaj evrounijatski komesar.

STUDIO ZA ŠIRENJE LAŽI Mogle bi se laži unedogled nabrajati. Prisetite se nekih i sami. Valja da svi upamtimo da je laž o Srbima istorijska konstanta koja se u manje-više neizmenjenom obliku stalno ponavlja od strane nekad Austrijskog carstva, zatim Berlina, povremeno iz Londona i bez prestanka iz Vatikana.
Danas, otvoreni studio za širenje laži je Brisel i njegovi komesari sa službenim agentima, doduše, još uvek u civilnim odelima. NATO zločinci plaše svet Rusijom i Kinom, koje jedine, odmah i bez ikakvih uslova, Srbiji pružiše pomoć, što uvredi evrounijate i domaće prišipetlje, stipendiste nevalidnog sektora, te se okomiše na vlast u državi Srbiji i na sam narod što su pomoć prihvatili, i lično izlazili pred drage prijatelje koji su pomoć slali. Zahvalni smo onim koji nam pomoć pružiše, umesto da hvalimo one koji nam pomoć uskratiše. Stvarno treba da nas bude sramota.
Bez straha, drage sestre Srpkinje i braćo Srbi. Davno je zapisano u srpskim poslovicama: Laž istini vrata otvara!
Molimo se za srpske heroje Radovana Karadžića, Ratka Mladića. Ne zaboravimo mučenike Milana Martića i generala Pavkovića. Molimo se za zdravlje Džulijana Asanža. Pamtimo stradanje i klanje srpskog dečaka Slobodana Stojanovića. Budimo uz Arno Gujona. Pomozimo Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji. Čuvajmo Republiku Srpsku. Sve će dobro biti. Dogodine u Prizrenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *