KORONA NE SME PASTI

Odlukom ministara spoljnih poslova EU, Jugoslaviji je 1999. pored svih zabrana – nafte, kredita, tehnologije, medicinske pomoći – uvedena i kategorija „saradnici režima“. Sad, 21 godinu kasnije, i glupom je jasno da Srbija od evrounijatske bagre može dobiti samo bombe i otrove. Medicinsku pomoć ni danas, kao ni tada neće dobiti

Srbi! Nismo krivi! NATO je zločinac! Braćo i sestre, mi Srbi smo žrtve! Ko vam drugačije kaže – laže! Hiljade građana Srbije, naših prijatelja, dece, rođaka umire od raka izazvanog NATO bombama. Niko ne odgovara.
Stiže maj. Toliko su me plašili prethodnih nedelja, da sam pomislio da jedino u Srbiji neće biti maja. Strah je bio bez osnove. Maj je stigao, a s njim i sve ostalo iz prethodnih meseci.

TAKVA IM JE NAFAKA Svetska zarazna organizacija, skraćeno SZO, svakodnevno šalje obaveštenja, istražuje, upozorava, naređuje, ponekad i preti, ali bez prestanka zapomaže. Plaši pošten svet, a sama je većma mnogo više uplašena. Ne zna odgovor šta će s njom biti kad internacionalni cirkus „Korona“ (u mladosti išao sam na njihove predstave i gledao akrobate) završi revijalni program.
Hoće li brojni činovnici SZO primati i dalje platu? Ko će ih izdržavati ako Amerika odustane da ih plaća? Hoće li znati da se dodvore novom gazdi? Sve su ovo pitanja koja ih muče, a mora se od nečega živeti. I oni, službenici zarazne organizacije, imaju porodice, decu i ljubavnice na školovanju, hipotekarne kredite, a kako sve obaveze ispuniti ako plate nema. Zato tolika dreka s njihove strane. Jasna je i dreka domaćih stipendista SZO i sličnih „nevladinih“ društava. Navukli se na stipendije i poneki honorarčić. Sad su kao narkomani koji ne mogu bez dnevne doze da opstanu. Zato korona ne sme pasti! Prozor je pao.
Ako i padne, mora neki nov virus doći, jer bez zaraze, rednje, pošasti ili epidemije svetski činovnici i struka više ne umeju opstati; bar dok se ne pronađe vakcina. Takva im je nafaka (sudbina) rekli bi naši preci, mudri Srbi.

KORONA KAO IZGOVOR Korona je ujedno vrlo dobar izgovor da se mnoge stvari gurnu pod tepih. Ne znam šta globalisti guraju u zapećak, ali kod nas „nezavisni“ mediji od stranaca finansirani ni reč ne napisaše nit pomenuše NATO monstruozni genocid u kontinuitetu nad SR Jugoslavijom (Srbijom, Crnom Gorom) i njenim građanima učinjen 1999. godine. Otrov su sipali s neba, a s medijskih talasa širili gnusobe.
Zavirio sam u dnevnik vođen tokom NATO ubijanja. Tamo pored ostalog piše: Ponedeljak, 26. april 1999. Odluka ministara spoljnih poslova EU. Pored svega i svačega što se zabranjuje Jugoslaviji (nafta, krediti, tehnologija, medicinska pomoć), uvodi se i kategorija „saradnici režima“. Njima će se oduzimati novac koji imaju u stranim bankama, jer su ga zaradili sarađujući s režimom. Saradnicima režima će se smatrati, tako su rekli, svi oni koji se ne bune protiv vlasti. Ovo nije čak ni originalno. Srbi su instituciju „saradnik režima“ prošli odmah po „oslobođenju“ 1945. godine. Kad se ovaj rat – nerat završi, Srbi će ponovo stradati kao „saradnici režima“. Izgleda da smo se mi Srbi ponovo zeznuli. Evropa je, u stvari, postala komunistička zajednica, a mi hoćemo da postanemo kapitalistička zemlja. Uvek idemo mimo sveta (Dragomir Antonić, „Bombardovanje se nastavlja“, Beograd, 1999, str. 55–56).

PAMET U GLAVU Tako je bilo pre dve decenije. Kako je bilo ovih dana videli smo. Sad je i glupom jasno da Srbija od evrounijatske bagre može samo bombe i otrove dobiti. Medicinsku pomoć ni danas, kao ni pre 21 godinu neće.
Pamet u glavu. Ceo 20. vek su nas spaljivali, trovali, bombardovali, zarazu tifusa preko ćebadi širili. Ranjenike, lekare i medicinske sestre ubijali. Nadeždi Petrović glave došli. Uvek samo zlo donosili.
A što se tiče „pandemije“, ponoviću što sam u „Pečatu“ broj 609 od 13. marta zapisao: Vama, dragi čitaoci, prilažem lek od zaraze, dok se ne „pronađe“ a zatim kupi Tom-Kon vakcina, četiri stiha čika Jove: „Bolest uđe u kuću / da s i ne opaža / Umerenost, čistoća / najbolja su straža.“
Ja, Dragomir Antonić izjavljujem da se neću dobrovoljno vakcinisati protiv virusa korona. U slučaju nasilne vakcinacije neću biti lenj. Odupreću se.
Molimo se za srpske heroje Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Ne zaboravimo mučenike Milana Martića i generala Pavkovića. Molimo se za zdravlje Džulijana Asanža. Pamtimo stradanje i klanje srpskog dečaka Slobodana Stojanovića. Budimo uz Arno Gujona. Pomozimo Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji. Čuvajmo Republiku Srpsku. Sve će dobro biti. Dogodine u Prizrenu.

2 komentara

  1. Zoran Basara

    Od Boga ti zdravlje brate Dragomire! Svako zlo ima i neko dobro. Sad su se kao na belom snegu pokazali svaciji tragovi. Hvala koroni te je dosla u pravo vreme da nam pokaze gde smo i ko smo. Dok je ovakvih glasova i razmisljanja u Srba ne treba da se bojimo ali treba biti oprezan i stalno podsecati one koji su na vlasti da postojimo! Dogodine u Prizrenu!

  2. Nebojsa Brceljanin

    Nadam se, da cemo dok stigne” vakcina”,u skupstini, umesto danasnje bagre imati svesne situacije savesne patriote, koji ce reci da vakcinu ne trebamo.Ja ,takodje, ne cu prihvatiti vakcinu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *