OKANIMO SE SOPSTVENIH ZABLUDA

Čuvajmo mi svoju Srbiju, Srbe i svoju pamjat. Izučavajmo. Ne podsmevajmo se starinskim zapisima. Čitajmo. Odgonetajmo poruke koje su nama ostavljene

Srbi! Nismo krivi! NATO je zločinac! Braćo i sestre, mi Srbi smo žrtve! Ko vam drugačije kaže – laže! Hiljade građana Srbije, naših prijatelja, dece, rođaka umire od raka izazvanog NATO bombama. Niko ne odgovara.
Ima li još nešto što se Srbima može zabraniti? Zabranjuju: litije, pravoslavnu veru, ćirilicu, pesme zabavne, narodne, šaljive, tužbalice. Kažnjavaju ko nosi zastavu crvene, plave i bele boje u Crnoj Gori, koja se hvali demokratijom za one koji nose zastave duginih boja. Dugine boje su dozvoljene; s radošću od vlasti dočekane, a trobojke se brane. Malo im to beše te zabraniše crtane filmove. Nema više Štrumpfova. Ostao je samo Gargamilo i naravno „haški Mehanizam“!?! Koji bi da sudi Vjerici Radeti i Petru Jojiću. Mehaničari da ne bi ostali bez novaca hapse. Daj šta daš, samo pare ne uzimaj, rekli bi u Minićevu.

BEZ NOVOKOMUNISTIČKIH ŠEĆERLEMA! Čuvajmo svoju Srbiju, Srbe i svoju pamjat. Izučavajmo. Ne podsmevajmo se starinskim zapisima. Čitajmo. Odgonetajmo poruke koje su nama ostavljene. Zapisano je: narod koji ne poštuje svoju prošlost neće imati budućnost. Ko želi, nek se bavi ponovnim razvojem bratstva-jedinstva, petom Jugoslavijom, prvim Zapadnim Balkanom, trećom Severnom Makedonijom, Oazom mira i ostalim čudesima. Mi brigu vodimo o Srbima i Srbiji.
Svi koji danas kazuju srceparajuće priče, pokušavajući da doba najgorih stradanja Srba od nacističke Nemačke, NDH, NATO zločinaca, dvopapske nemani uviju u komesarske oblande ili novokomunističke šećerleme, neka ih zadrže za sebe. Nek propovedaju u Koruškoj, Zagorju, Klagenfurtu, Zagrebu, Sušaku, Bledu. Srbe i Srbiju neka ostave na miru. Dovoljno je arhivskih podataka objavljeno, a nisu sve grobljanske humke zatravljene ni zaboravljene koje svedoče o zločinima neosuđenog zločinca Broza, kome tepaju Tito.
Državna komisije za tajne grobnice popisala je 211 tajnih grobnica. Uz Knjige streljanih (sam naslov izaziva mučninu) i mnoštvo drugih arhivskih dokumenata komunistički zločini su obelodanjeni. Srđan Cvetković i Nemanja Dević su autori studije OZNA dokumenti. Izdavači: „Katena mundi“, Institut za Savremenu istoriju, U ime naroda za slobodnu Srbiju, Beograd 2019. godine.

AKO ZABORAVIMO… Braćo Srbi, i sestre Srpkinje, okanimo se sopstvenih zabluda. Vlast nas uverava da sve radi zbog svoje i naše dece. Zbog njih ne smemo zatvarati oči pred onim što se događa. Ne smemo zaboraviti: Jasenovac, Jadovno, Jastrebarsko, Đakovo, Zemun, Donji Miholjac. Ne smemo zaboraviti preko 800.000 ubijenih (Šime Balen, Pavelić, Zagreb, 1952). Kad se zaborave, a zločinci ne budu kažnjeni, zločini se ponove. Nije davno bila 1991–1995 godina. Zločinci Hrvati, žrtve Srbi.
Budimo sigurni, ako zaboravimo Mihajla, Mariju, Aleksandru, Sašu, Radoja, Milenu, Jovanu, Petra, Marka, ubijene u Zagrebu, „Oluji“, a mnogima se ni grob ne zna, zločinci će zločin ponoviti. Samo će žrtve biti naša deca i unuci: Slobodani, Stefani, Lazari, Milice, Ljubice, Anđelije… Hrvati nas toliko „vole“ da od silne „ljubavi“ pišu po zgradama u svojim gradovima: Ubij Srbina, Zakolji Srbina, Srbe na vrbe. Ni utakmicu neće da počnu ako se na stadionu pojavi transparent napisan na ćirilici. Ne budimo lenji! Upamtimo: Oni žele Srbe da istrebe!
U ponedeljak, 2. marta po gregorijanskom, a 17. februara po julijanskom kalendaru, ove 7528/2020. godine počinje Vaskršnji ili Časni post. Kao podsetnik za one koji su već iskusni u postu, ali i za one koji žele da počnu da poste Sveti Sava je u Karejskom tipiku napisao 6707/1199. godine sledeće:
Ovaj pak ustav propisujem u ćeliji toj, da drži koji hoće da živi u njoj. Ponedeljkom, i sredom, i petkom – niti ulja jedi, niti vina pij; a u utorak i u četvrtak – ulje jedi i vino pij. I u svih ovih pet dana jedanput dnevno da jedeš. U subotu pak i u nedelju – ribe, i sir, i sve drugo; i dvaput dnevno jede se.
A u post veliki, subotom i nedeljom jedi ulje i vina kušaj; a u druge dane – ni vina, ni ulja.
6707. godine.
Od svih poslednji, Sava grešni.
Molimo se za srpske heroje Radovana Karadžića, Ratka Mladića, kapetana Dragana. Ne zaboravimo mučenike Milana Martića i generala Pavkovića. Molimo se za zdravlje Džulijana Asanža. Samoubiće se u prisustvu „demokratskih“ vlasti. Sećajmo se dečaka, srpskog stradalnika Slobodana Stojanovića. Odbranimo svetinje u Crnoj Gori. Pomozimo Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji. Čuvajmo Republiku Srpsku. Dogodine u Prizrenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *