KOME SMETA AUTO-PUT MILOŠ VELIKI

Šta nezadovoljnima smeta? Auto-put? Možda ime Miloš Veliki? Ili samo Aleksandar Vučić?

Srbi! Nismo krivi! NATO je zločinac! Braćo i sestre, mi Srbi smo žrtve! Ko vam drugačije kaže – laže! Hiljade građana Srbije, naših prijatelja, dece, rođaka umire od raka izazvanog NATO bombama. Niko ne odgovara.

NASUŠNA POTREBA Dobi Srbija auto-put „Miloš Veliki“ na radost mnogobrojnih građana Srbije, a na pakost malo umišljenih neznalica, plaćenih NATO i američkih stipendista. Ima, istine radi, i onih kojima je takva narav da im ništa ne valja. Kad se zainate, onda neće ni kako sami hoće. Šta da se radi. Ne stigne Gospod svakog da naruži, mora čovek ponekad i sam sebi to uraditi.
Teško je razumeti zašto bilo kome može smetati izgrađen put. Od kako je Gospod iz samo njemu znanih razloga isterao Adama i Evu iz nebeskog raja, i poslao na Zemlju, čovek gradi put. Od kolibe do izvora vode, a od izvora kako kaže pesma Leposave Lukić: dva putića vode na dve strane.
Otužno je slušati priče protiv auto-puta. Slušam ih, i kad upitam one koje su protiv: Da li je bolje imati put ili biti bez njega, ne čujem nikakav odgovor. Ne mogu dokučiti šta nezadovoljnima smeta. Da li je u pitanju auto-put? Ili možda ime Miloš Veliki? Ili je u pitanju samo pizma protiv Aleksandra Vučića?
Šalu na stranu, ali put je čovekova nasušna potreba. Nema civilizacije od preistorijskih do današnjih koja puteve nije gradila. Bez puta se ne može. I reč besputan, piše u rečniku, označava, što je van puta, što nikud ne vodi, što je bez izlaska, bez svrhe i bez smisla (Lujo Bakotić, Rečnik, Beograd, 1936).
Auto-put mogu svi koristiti. Mogu se njim voziti oni koji su za predsednika države Srbije Aleksandra Vučića, kao i oni što su protiv njega. Auto-putem se mogu voziti i građani koji nisu ni za koga. Ko ne želi da se vozi novim auto-putem može koristiti stare puteve znane kao magistrala. Nijedan stari put nije zatrpan da bi se izgradio novi. Ko bude koristio stari put umesto novog i njemu će biti lakše, jer će po logici na starim putevima biti smanjen promet i po njima će se lakše voziti.
Ponavljam, novi auto-put nije zatvorio stare puteve i ostavio nas bez alternative. Putnici i prevoznici neka izaberu kojim putem će se voziti. Neka svako sam, prema sopstvenim mogućnostima i sposobnostima, izabere put kojim će putovati. Važno je da uvek ima više mogućnosti. Lakše je svima u svakodnevnom životu kad imaju izbora. Zato sve čestitke današnjoj vlasti, građevinarima i putarima koji auto-put „Miloš Veliki“ izgradiše.

NEMA PREDAJE Na svetskom planu prema Srbiji i Srbima ukrštaju se razni putevi. Mnoge države uviđaju kolika je nepravda Srbiji naneta i povlače priznanje NATO i američke tvorevine. To izluđuje tzv. „velike“ i uvek prisutnu dvopapsku šizmatičku Rimsku kuriju. Njima se žuri da se Srbija odrekne Kosova i Metohije. Ponašaju se prema nama kao da su s uma sišavši, pričaju i pišu svašta, što ni pas s maslom ne bi pojeo. Lažu i na Boga ne misle. Zaglavljeni u sopstvenom glibu, počeli su da se vešaju po zatvorskim ćelijama, da se samoubijaju i sve to u prisustvu vlasti, kako je davno pisao Branislav Nušić. Bezobzirni i jaki ponašaju se kao slon u staklarskoj radnji. Opasni jesu.
Šta je nama činiti u ove vrele avgustovske dane? Da mi se ne zameri kako kritikujem, a ništa ne predlažem.
Prvo, oslobodimo se ovozemaljskog straha i sa verom u Gospoda razgovarajmo sa svima koji hoće s nama razgovarati. Drugo, jasno svima staviti do znanja da su Kosovo i Metohija neodvojivi deo države Srbije. Treće, svim sredstvima branićemo Srbe na Kosovu i Metohiji. Kom opanci, a kom obojci. Nema predaje. Četvrto, otimanjem Kosova i Metohije i eventualnim pogromom nad Srbima ugrožen će biti sav pravoslavni svet, a Rusija je najveća pravoslavna zemlja na svetu. Napad na pravoslavne svetinje na Kosovu i Metohiji je ujedno napad i na Rusiju. To bi valjalo da znaju: NATO, SAD, RUSIJA, VATIKAN i naravno svuda prisutni „ENGLEZI“. Peto i poslednje što nam valja činiti je da nigde ne žurimo i ništa ne presecamo preko kolena. Razgovarajmo sa svima a najviše među sobom. Kad su u pitanju Kosovo i Metohija i Srpska pravoslavna crkva, nema različitih auto-puteva. Ima samo jedan. Moramo biti složni. Nije teško.
Molimo se za srpske heroje Radovana Karadžića, Ratka Mladića, kapetana Dragana. Molimo se za zdravlje Džulijana Asanža. Budimo na strani Arno Gujona koji pomaže našoj braći i sestrama na Kosovu i Metohiji. Čuvajmo Republiku Srpsku. Dogodine u Prizrenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *