Srbi, čuvajmo se prevare

Čudi da naučnim saradnicima Geografskog instituta „Jovan Cvijić“ nimalo ne smeta stav „Srbija na Zapadnom Balkanu“. Primaju platu u Institutu koji nosi ime pisca kapitalne knjige Balkansko poluostrvo a ne brane njegovo delo?

Srbi! Nismo krivi! NATO je zločinac. Braćo i sestre, mi Srbi smo žrtve! Ko vam drugačije kaže – laže! Hiljade građana Srbije, naših prijatelja, dece, rođaka umire od raka izazvanog NATO bombama. Niko ne odgovara.

EVROUNIJATSKE FEME Predsednik vlade države Srbije javno tvrdi da se država Srbija nalazi na Zapadnom Balkanu!?! Nije mi poznato koje je sve škole završila, ali bi bio red da joj učitelji i nastavnici što su je učili vrate novac koji je na njih potrošila jer su je obmanuli da se Srbija nalazi na zapadnom delu Balkanskog poluostrva. Ako su je učitelji pravilno učili da je Srbija na centralnom i jugoistočnom delu Balkanskog poluostrva, a ona samoinicijativno menja geografski položaj države čijoj vladi predsedava, neka je parlament opozove i razreši dužnosti. Nije lepo da predsednik vlade ne zna gde joj se država nalazi.
Čudi me da naučnim saradnicima Geografskog instituta „Jovan Cvijić“ nimalo ne smeta stav „Srbija na Zapadnom Balkanu“. Primaju platu u Institutu koji nosi ime pisca kapitalne knjige Balkansko poluostrvo a ne brane njegovo delo!? O profesorima Geografskog fakulteta ne vredi trošiti reči. Oni su rešili da budu „politički korektni“. Ako mislite da je ovo pitanje nevažno, varate se. Kad se jedno jutro umesto u Srbiji probudite u „zapadnoj juhahaha balkaniji“ i uočite razliku, nemojte se meni žaliti. Često vas upozoravam na zloupotrebu imena, kao što su koridor za put, ili Preševska dolina za Kumanovsku Crnu Goru. O edukovanju umesto obrazovanju, implementaciji umesto primeni, inovativnim lekovima i drugim glupostima redovno vas obaveštavaju naši moderni drugovi i drugarice, profesionalna laprdala evrounijatskih komesara.
U pitanju je podlost da se srpski jezik što više iskvari i potisne u drugi plan, jer kako objasniti da ministri, državni činovnici i drugarice bliske evrounijatskim fondovima vole edukovano a smeta im obrazovano. Čemu stid kad je u pitanju srpska reč? Da li osobe koje ih koriste u svakoj prilici misle da su pametnije od onih koji govore srpskim jezikom? Nisu, mogao bih im reći, ali nema potrebe. Davno je Jovan Sterija Popović napisao Pokondirenu tikvu. Ko je čitao razumeće. Ko nije čitao neka sad pročita. Videće da su se Srbi i pre tri veka sa sličnim „nemeckim“ rečima sretali pa smo preživeli. Preživećemo i ove evrounijatske Feme, a što se smejemo njihovim nakaradnim rečima sami su krivi.

PO ČIJOJ NAREDBI? Zaboravljanje prošlosti počinje sa jezikom a nastavlja se sa izbacivanjem iz školskog programa, televizija, novina svega što je u pametarnici Srbije i Srba važno. Niko ne pominje Zakonopravilo Svetog Save, preveo ga na savremeni jezik Miodrag Petrović, te nema izgovora da se ne može u školama izučavati ili neki njegovi delovi u novinama navoditi. Ove je godine punih 800 godina od kako je donet najvažniji akt za državu Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu. Zašto to zaboravljamo? Da li je stigla neka naredba iz MMF-a, NATO-a, od briselskih komesara ili je ovo posledica sastanka neosuđenih zločinaca Broza i Pavelića, održanog pre 77 godina, 15. jula 1942, u Zagrebu u rezidenciji na Pantovčaku. Ko meni ne veruje može da pogleda knjigu Jovana Pejina Vreme i Istina („Lestve“, 2019. str. 37). Zašto je pomenuti sastanak ostao skriven do pre neku godinu, teško mi je odgonetnuti.
Ne samo što se od Srba zahteva da zaborave sopstvenu pametarnicu nego i da oproste zločine koji su nad nama činjeni. U ime nekog sveopšteg mira ne bismo smeli ni danas da vidimo i čujemo povike: Ubij, zakolji, zapali, istrebi Srbina, koji svakodnevno odjekuju evrounijatskom članicom Hrvatskom a odskora i NATO članicom Crnom Gorom.
Mi da oprostimo što su nam klali roditelje, dede i babe, braću i sestre, a oni da nastave da kolju našu decu i unuke. Čuvajmo se Srbi. Latini su stare varalice!
Kad se Isus po vaskrsenju prvi put javio svojim učenicima, rekao je: Mir vam! Kao što je otac poslao mene, i ja šaljem vas. I ovo rekavši dunu i reče im: Primite Duh sveti! Kojima opraštate grijehe, opraštaju im se: i kojima zadržite, zadržani su (Jevanđelje po Jovanu, 20, 21– 23). Znači zapisano je da se neki gresi i zločini ne opraštaju.
Molimo se za srpske heroje Radovana Karadžića, Ratka Mladića, kapetana Dragana. Pomolimo se za sve zatočene Srbe u evrounijatskim tamnicama: Martića, Pavkovića, Miloševića. Setimo se borca za pravdu i neotuđivog ljudskog prava na istinu Džulijana Asanža, koji je zatočen u kazamatu Velike Britanije. Čuvajmo Republiku Srpsku. Dogodine u Prizrenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *