Karadžiću povećana kazna, osuđen na doživotni zatvor

Žalbeno veće Mehanizma u Hagu danas je pravosnažno osudilo na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića zbog genocida u Srebrenici i zločina prtiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja.

Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda Tribunala u Hagu kojom je u martu 2016. godina bio osuđen na 40 godina…

Karadžić nije kriv za genocid u sedam opština u BIH

Žalbeno veće Mehanizma u Hagu potvrdilo je da Radovan Karadžić (73) nije kriv za genocid nad muslimanskim stanovništvo u sedam opština BiH u periodu od 1992. do 1995.

Ovom odlukom potvrdilo je prvostepenu presudu u delu kojim je po ovoj, prvoj i jedinjoj od 11 tačaka optužnice bio oslobođen od optužbi…

Odbijeni žalbeni navodi za Sarajevo i Srebrenicu

Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu odbilo je sve žalbene navode Radovana Karadžića koji se tiču osuda za napade na Sarajevo i Srebrenicu, prenosi RTS na svom sajtu.

Odbrana Radovana Karadžića nije uspela da dokaže da nije kriv za masakr u Sarajevu, na Markalama, kai ni za “terorisanje stanovnika Sarajeva dugotrajnim granatiranjem i snajperisanjem tokom višegodišnje opsade glavnog grada BiH”, rekao je predsednik Žalbenog veća Van Josen.

Počelo čitanje drugostepene presude Radovanu Karadžiću

Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu (naslednik Haškog tribunala) počelo je u 14 sati čitanje drugostepene presude prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, a prenos za medije počeće sa 30 minuta odglaganja iz “operativnih razloga”.

Presudu čita predsednik Žalbenog veća portugalski sudija Ivo Nelson de Kaires Batista Rosa.

Ispred tribunala u Hagu napadnut muškarac za srpskom zastavom

Muškarac sa srpskom zastavom verbalno je napadnut danas ispred zgrade Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu.

Kako javlja reporter RTRS-a, pred zgradu Haškog suda došao je muškarac sa srpskom zastavom, ali su ga prisutne pristalice bošnjačkih udruženja varbalno vređale i uz povike prisilile da napusti taj prostor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *