Pečat vremena

„Pečat“ raspisuje konkurs za godišnje nagrade „Pečat vremena“ za književnost i za nauku i društvenu teoriju, koje će u maju 2019. biti dodeljene deveti put zaredom

Nagrada „Pečat vremena“ za književnost

Nagrada se dodeljuje autoru čija je knjiga (prvo izdanje) objavljena u periodu od 1. januara 2018. godine do 31. decembra 2018. godine i svojim književnim, umetničkim i estetskim kvalitetima predstavlja trajni doprinos književnoj umetnosti. U konkurenciji za nagradu mogu da budu autori koji su objavili zbirku pesama, zbirku pripovedaka, priča ili novela, roman, ep, dramu, memoare, dnevnik ili autobiografiju. Dela koja konkurišu za nagradu moraju da budu napisana na srpskom jeziku (ćiriličkim ili latiničkim pismom i na jednom od srpskih dijalekata a u skladu sa aktuelnim Pravopisom srpskog jezika) bez obzira na to da li je izdanje štampano u Srbiji ili nekoj drugoj zemlji. Nagrada se dodeljuje autoru čije delo pripada korpusu srpske književnosti.
Nagrada „Pečat vremena“ za književnost dodeljuje se godišnje, 12. maja, na Dan Svetog Vasilija Ostroškog.
Nagradu čine povelja osnivača i novčani iznos.

Nagrada „Pečat vremena“ za nauku i društvenu teoriju

Nagrada se dodeljuje autoru čija je knjiga (prvo izdanje) objavljena u periodu od 1. januara 2018. godine do 31. decembra 2018. godine i svojim kvalitetima predstavlja trajni doprinos nauci i društvenoj teoriji.
U konkurenciji za nagradu mogu da budu autori koji su objavili naučni rad iz oblasti istorije i teorijeknjiževnosti i umetnosti, teorije kulture, istoriografije, filozofije, sociologije ili političke teorije.
Dela koja konkurišu za nagradu moraju da budu napisana na srpskom jeziku (ćiriličkim ili latiničkim pismom i na jednom od srpskih dijalekata a u skladu sa aktuelnim Pravopisom srpskog jezika) bez obzira na to da li je izdanje štampano u Srbiji ili nekoj drugoj zemlji. Nagrada se dodeljuje autoru čije delo pripada korpusu srpske literature.
Nagrada „Pečat vremena“ za nauku i društvenu teoriju dodeljuje se godišnje, 12. maja, na Dan Svetog Vasilija Ostroškog. Nagradu čine povelja osnivača i novčani iznos.

Predložene knjige (pet primeraka) redakciji mogu dostaviti izdavači ili autori

Jedan komentar

  1. Sve ste napisali, osim do kada se knjige mogu dostaviti. Pozdrav!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *