UOS organizator najvećeg evropskog skupa iz oblasti osiguranja

Udruženje osiguravača Srbije organizovaće 2020. godine Međunarodnu konferenciju auto-osiguranja, skupštinu Sistema zelene karte i godišnju Konferenciju motornih direktiva EU. Biće to najveći događaj iz oblasti osiguranja u 2020. godini u Evropi. Odluka da UOS bude domaćin Konferencije, koja će prvi put biti održana u novom formatu, doneta je jednoglasno na Skupštini Sistema zelene karte održanoj u Madridu.
Pored predstavnika Nacionalnih biroa osiguranja – Biroa zelene karte iz 48 zemalja, Konferenciji će prisustvovati i predstavnici Garantnih fondova, Biroa za naknadu štete (Compensation bodies) i Informacionih centara pomenutih zemalja. Time će se na jednom mestu naći predstavnici Sistema zelene karte i Motornih direktiva EU, što Konferenciju čini najvećom te vrste u Evropi.
„Organizovanje ovakvog međunarodnog skupa, koji će u tom formatu biti organizovan prvi put u istoriji sistema zelene karte dugoj sedam decenija, izuzetna je čast i privilegija za Udruženje osiguravača Srbije. To je i najveće priznanje za naš dosadašnji rad, jer je odluka doneta uz konstataciju čelnika Sistema zelene karte da je rad Udruženja najbolji primer uspostavljanja i održavanja uspešne i kvalitetne saradnje sa partnerima iz različitih država“, izjavio je generalni sekretar UOS Duško Jovanović. „Priliku da pokažemo primere dobre prakse imaćemo već krajem ovog meseca, kada u Aranđelovcu organizujemo Srpske dane osiguranja, kao najveći regionalni skup o osiguranju“, dodao je Jovanović.
Direktor Biroa zelene karte Mišo Janković rekao je da je naše tržište u samom vrhu po parametrima koji karakterišu poslovanje članica ovog Sistema. „Treba istaći i da je Srbija, uz Švajcarsku, jedina država van evropskog ekonomskog prostora koja je članica tzv. Multilateralnog sistema, odnosno Sistema za registarske oznake. Time su prava vozača iz Srbije u svemu izjednačena sa onima iz EU“, objasnio je Janković.
Sistem zelene karte predstavlja jednu od najvećih međunarodnih organizacija, sa 48 članova iz različitih zemalja, pre svega evropskih. Počiva na dva osnovna postulata – omogućavanje prekograničnog saobraćaja motornim vozilima i zaštiti oštećenih lica po osnovu nezgoda sa elementom inostranosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *