УОС организатор највећег европског скупа из области осигурања

Удружење осигуравача Србије организоваће 2020. године Међународну конференцију ауто-осигурања, скупштину Система зелене карте и годишњу Конференцију моторних директива ЕУ. Биће то највећи догађај из области осигурања у 2020. години у Европи. Одлука да УОС буде домаћин Конференције, која ће први пут бити одржана у новом формату, донета је једногласно на Скупштини Система зелене карте одржаној у Мадриду.
Поред представника Националних бироа осигурања – Бироа зелене карте из 48 земаља, Конференцији ће присуствовати и представници Гарантних фондова, Бироа за накнаду штете (Compensation bodies) и Информационих центара поменутих земаља. Тиме ће се на једном месту наћи представници Система зелене карте и Моторних директива ЕУ, што Конференцију чини највећом те врсте у Европи.
„Организовање оваквог међународног скупа, који ће у том формату бити организован први пут у историји система зелене карте дугој седам деценија, изузетна је част и привилегија за Удружење осигуравача Србије. То је и највеће признање за наш досадашњи рад, јер је одлука донета уз констатацију челника Система зелене карте да је рад Удружења најбољи пример успостављања и одржавања успешне и квалитетне сарадње са партнерима из различитих држава“, изјавио је генерални секретар УОС Душко Јовановић. „Прилику да покажемо примере добре праксе имаћемо већ крајем овог месеца, када у Аранђеловцу организујемо Српске дане осигурања, као највећи регионални скуп о осигурању“, додао је Јовановић.
Директор Бироа зелене карте Мишо Јанковић рекао је да је наше тржиште у самом врху по параметрима који карактеришу пословање чланица овог Система. „Треба истаћи и да је Србија, уз Швајцарску, једина држава ван европског економског простора која је чланица тзв. Мултилатералног система, односно Система за регистарске ознаке. Тиме су права возача из Србије у свему изједначена са онима из ЕУ“, објаснио је Јанковић.
Систем зелене карте представља једну од највећих међународних организација, са 48 чланова из различитих земаља, пре свега европских. Почива на два основна постулата – омогућавање прекограничног саобраћаја моторним возилима и заштити оштећених лица по основу незгода са елементом иностраности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *