POKRETNI DATUMI

Koliko puta su pominjani razni datumi za naš prijem u EU, trebalo bi ovaj datum staviti u Srpski narodni kalendar, među praznike sa promenljivim datumom obeležavanja, kao veliko dostignuće srpske politike 21. veka

Srbi! Nismo krivi! NATO je zločinac! Braćo i sestre, mi Srbi smo žrtve! Ko vam drugačije kaže – laže! Hiljade građana Srbije umire od raka. Niko ne odgovara.

UPOTREBA ARHETIPA U Srpskom narodnom kalendaru pored pokretnih datuma za narodne praznike postoje i nepokretni. Vidovdan spada u nepokretne praznike. Datum njegovog praznovanja je uvek isti.

Čika Jova je u pesmi Tiha razmišljanja na Vidov dan 1889 ispisao i ove stihove: 

Da vremena nisu pusta,

da Evropa nije trula,

he, ona bi bratski, svojski

s nama danas uzdahnula!

Srbija se tad, 1389/6887. godine, usprotivila nepravdi i braneći sebe i pravoslavnu hrišćansku veru, branila je i hrišćansku Evropu. Sebe je žrtvovala da bi odbranila učenje i veru Isusa Hrista Spasitelja, sina Božjeg. Za silnu žrtvu nije dobila ni običnu reč, hvala. Ništa novo se ne dešava ni ovih godina. Evrounijate u strahu od sopstvene nemoći, muslimanskih migranata, uljuljkivani sopstvenim lažima kada se pokazalo da nisu sami u stanju da reše probleme koje su zajedno sa NATO zločincima izazvali, posegli su za klasičnom upotrebom arhetipa u mitologiji. Pronaći neprijatelja, odnosno krivca za naša nedela. Arhetipski krivac, još od Svetog Aleksandra Nevskog, pa preko Bonaparte je poznat. To su: Rusija, Rusi i pravoslavlje.

Svaku pljačku koju učinimo, nepodopštinu koju uradimo sopstvenim građanima i drugim narodima i državama objasnićemo borbom protiv zlih Rusa. Svakom iole obrazovanom čoveku sve je jasno kao na dlanu. Evrounijatama, i svim „Englezima“ potrebni su neprijatelj i rat ne bi li se izvukli iz položaja u kome su se našli. Njihove ideje su zastarele, a obrazac po kome jedna društvena zajednica funkcioniše nije više od koristi. U nedostatku novih ideja i znanja poseže se za više hiljada godina starom metodom, a to je rat. Za rat je potreban neprijatelj. Neprijatelj mora biti zao i hoće nas „dobre“ da uništi. U te dve stvari moramo ubediti sebe i svoje građane. Zatim stvari kreću uobičajenim tokom: razaranja, uništenja gradova i sela, stotine miliona mrtvih… Tako je od antičkih vremena, Sparte, Troje, Persije…
[restrict]

DA SRBI NESTANU… Danas ta nazovi-Evropa, izvršavajući volju dvoglave Vatikanske kurije i Amerike, od Srba i Srbije zahteva da damo sve što od nas traži i kuso i repato. Logično, oni to nazivaju rešavanjem problema koje mora ići ubrzanim tempom i mora, na štetu Srba i Srbije, biti završeno do kraja godine. Kad se desi što „veliki“ traže, koji su inače u međusobnoj svađi, po predviđenom scenariju naši će predstavnici kao u socijalističkom delegatskom sistemu sesti u „ferari“ i odjezditi u evrounijatsku penziju, ili će otvoriti poglavlje o ribarenju po morima i okeanima. Nemamo more i okeane, ali poglavlje je poglavlje a „strpljenje i rešenost su principi“ na kojima počiva mudrost gospođe koja prima budžetsku platu sve mlateći praznu slamu, o pokretnom datumu za evrounijaćenje. Toliko puta su pominjali razne datume za naš prijem u evrounijatsku zajednicu, da ovaj datum stvarno mora naći mesto u Srpskom narodnom kalendaru, među praznicima sa promenljivim datumom obeležavanja, kao veliko dostignuće srpske politike u pravoj polovini 21. veka. Zasluga za datum obeležavanja pripada čitavoj plejadi srpskih političara.

Evrounijatsko-američki planovi i želje. Obećali su Šiptarima i drugima da će njihove želje ostvariti preko Srba, ne vodeći računa o međunarodnim zakonima ili međunarodnom pravu. Pravdu neće pominjati, jer oni jednostavno ne znaju kakvo značenje ima reč pravda. Na nama je da se njihovim zločinačkim planovima odupremo na najednostavniji način. Nećemo ništa potpisati niti prihvatiti. Vi ste sami, ničim izazvani od strane Srba i Srbije, krenuli još 1986. godine u operativne pripreme (po izjavama američkih agenata koji su bili zaduženi za rad posebno u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj) za rušenje ondašnje SFRJ sa planom da Srbi kao narod nestanu sa određenih prostora i da se nauštrb Srba i Srbije opskrbe svi drugi. Kad nam zauzvrat obećaju nešto, valjalo bi se setiti narodne poslovice Više vredi danas jaje nego sutra obećana kokoš (Narodne poslovice, Sakupio Rista Odavić, priredili Vesna M. Jovanović i Dragomir Antonić, Arhiv Srbije, 2018, prvi tom, str. 160).

Srpski heroji Radovan Karadžić, Ratko Mladić, kapetan Dragan čame u evrounijatskom zatvoru. Pomozimo našoj braći i sestrama koji žive na Kosovu i Metohiji. Njima je danas najteže. Nema predaje niti prodaje Kosova i Metohije.          

[/restrict]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *