ПОКРЕТНИ ДАТУМИ

Колико пута су помињани разни датуми за наш пријем у ЕУ, требало би овај датум ставити у Српски народни календар, међу празнике са променљивим датумом обележавања, као велико достигнуће српске политике 21. века

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије умире од рака. Нико не одговара.

УПОТРЕБА АРХЕТИПА У Српском народном календару поред покретних датума за народне празнике постоје и непокретни. Видовдан спада у непокретне празнике. Датум његовог празновања је увек исти.

Чика Јова је у песми Тиха размишљања на Видов дан 1889 исписао и ове стихове: 

Да времена нису пуста,

да Европа није трула,

хе, она би братски, својски

с нама данас уздахнула!

Србија се тад, 1389/6887. године, успротивила неправди и бранећи себе и православну хришћанску веру, бранила је и хришћанску Европу. Себе је жртвовала да би одбранила учење и веру Исуса Христа Спаситеља, сина Божјег. За силну жртву није добила ни обичну реч, хвала. Ништа ново се не дешава ни ових година. Евроунијате у страху од сопствене немоћи, муслиманских миграната, уљуљкивани сопственим лажима када се показало да нису сами у стању да реше проблеме које су заједно са НАТО злочинцима изазвали, посегли су за класичном употребом архетипа у митологији. Пронаћи непријатеља, односно кривца за наша недела. Архетипски кривац, још од Светог Александра Невског, па преко Бонапарте је познат. То су: Русија, Руси и православље.

Сваку пљачку коју учинимо, неподопштину коју урадимо сопственим грађанима и другим народима и државама објаснићемо борбом против злих Руса. Сваком иоле образованом човеку све је јасно као на длану. Евроунијатама, и свим „Енглезима“ потребни су непријатељ и рат не би ли се извукли из положаја у коме су се нашли. Њихове идеје су застареле, а образац по коме једна друштвена заједница функционише није више од користи. У недостатку нових идеја и знања посеже се за више хиљада година старом методом, а то је рат. За рат је потребан непријатељ. Непријатељ мора бити зао и хоће нас „добре“ да уништи. У те две ствари морамо убедити себе и своје грађане. Затим ствари крећу уобичајеним током: разарања, уништења градова и села, стотине милиона мртвих… Тако је од античких времена, Спарте, Троје, Персије…
* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.