Uručene nagrade “Pečat vremena” za 2017. godinu (Foto/Video)

Laureati nagrade Pečat vremena su Radovan Beli Marković, Boris Bulatović i Radoslav Đ. Gaćinović. U oblastima za koje se priznanje dodeljuje, knjige ovih autora ocenjene su kao  vrhunska dela, jer su ona markantno i trajno obeležila život kulture i nacionalno stvaralaštvo u godini za nama. Pečat vremena za književno stvaralaštvo dobio je  Radovan Beli Marković za roman PLAVA KAPIJA, u izdanju kuće „Albatros plus“iz Beograda, a  Pečat vremena za nauku i društvenu teoriju ravnopravno dele dobitnici Boris Bulatović za knjigu OKLEVETANA KNJIŽEVNOST, u izdanju Naučnog udruženja za razvoj srpskih studija iz Novog Sada, i Radoslav Đ. Gaćinović za knjigu NASILJE NAD SRBIMA U 20. VEKU, u izdanju kuće „Evro Book“iz Beograda.

Odluku o dobitnicima nagrade Pečat vremena za nauku i društvenu teoriju, na sednici održanoj 7. maja 2018. godine, doneo je (jednoglasno) žiri u sastavu prof. dr Radovan Radinović (predsednik), prof. dr Nemanja Popović, Ljubomir Kljakić, mr Dragomir Anđelković i Milorad Vučelić, a odluku o dobitniku Pečat vremena za književno-umetničko stvaralaštvo, na sednici održanoj 5. maja 2018. godine doneo je (većinom glasova) žiri u sastavu Veroljub Vukašinović, dr Vladimir Dimitrijević, Ljiljana Bogdanović, Nikola Marinković i prof. dr Jovan Popov (predsednik) .

Nagrade je uručio Milorad Vučelić, jedan od osnivača nagrade Pečat vremena i osnivač magazina Pečat.

Podsetimo, ukratko, da je ova nagrada, ustanovljena 2011. godine i da se sada dodeljuje osmi put zaredom: Među njenim dobitnicima je respektabilan broj najeminentnijih domaćih autora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *