Уручене награде “Печат времена” за 2017. годину (Фото/Видео)

Лауреати награде Печат времена су Радован Бели Марковић, Борис Булатовић и Радослав Ђ. Гаћиновић. У областима за које се признање додељује, књиге ових аутора оцењене су као  врхунскa дела, јер су она маркантно и трајно обележила живот културе и национално стваралаштво у години за нама. Печат времена за књижевно стваралаштво добио је  Радован Бели Марковић за роман ПЛАВА КАПИЈА, у издању куће „Албатрос плус“из Београда, а  Печат времена за науку и друштвену теорију равноправно деле добитници Борис Булатовић за књигу ОКЛЕВЕТАНА КЊИЖЕВНОСТ, у издању Научног удружења за развој српских студија из Новог Сада, и Радослав Ђ. Гаћиновић за књигу НАСИЉЕ НАД СРБИМА У 20. ВЕКУ, у издању куће „Евро Боок“из Београда.

Одлуку о добитницима награде Печат времена за науку и друштвену теорију, на седници одржаној 7. маја 2018. године, донео је (једногласно) жири у саставу проф. др Радован Радиновић (председник), проф. др Немања Поповић, Љубомир Кљакић, мр Драгомир Анђелковић и Милорад Вучелић, а одлуку о добитнику Печат времена за књижевно-уметничко стваралаштво, на седници одржаној 5. маја 2018. године донео је (већином гласова) жири у саставу Верољуб Вукашиновић, др Владимир Димитријевић, Љиљана Богдановић, Никола Маринковић и проф. др Јован Попов (председник) .

Награде је уручио Милорад Вучелић, један од оснивача награде Печат времена и оснивач магазина Печат.

Подсетимо, укратко, да је ова награда, установљена 2011. године и да се сада додељује осми пут заредом: Међу њеним добитницима је респектабилан број најеминентнијих домаћих аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *