K.Mitrovica: Zaključci odbornika 10 srpskih opština na KiM

Odbornici deset opština sa srpskom većinom na KiM usvojili su danas jednoglasno zaključke, kojima najavljuju formiranje ZSO, ako Priština ne preduzme konkretne korake u naredne tri nedelje, zahtevaju kažnjavanje nalogodavaca napada na učesnike unutrašnjeg dijaloga pre dva dana i traže od međunarodnih misija da povećaju budnost i preventivno deluju u slučaju napada na pripadnike srpskog naroda.

„Legalni i legitimni predstavnici srpskog naroda opština Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok, Leposavić, Gračanica, Ranilug, Štrpce, Klokot, Novo Brdo i Parteš“ na zajedničkoj sednici doneli su zaključak sa tri zahteva.

Srbi neće odustati od demokratske borbe za normalan život

Srbe na Kosovu i Metohiji ništa neće pokolebati ili naterati da odustanu od demokratske borbe za normalan život, mir i suživot, jedna je od poruka koja se danas čula na zajedničkom sastanku odbornika deset opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji.

U Mitrovačkom dvoru, na mestu gde je pre dva dana upala specijalna jedinica kosovske policije ROSU i uhapsila direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, u obraćanju na sednici gradonačelnik Zvečana Vučina Janković najoštrije je, u ime te opštine, osudio prekomernu primenu sile protiv građana koji su učestvovali na sastanku u okviru unutrašnjeg dijaloga.

 

ZSO nije pretnja ili hir,već potreba i međunarodna obaveza

Odbornici deset opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji osudili su danas nasilno ponašanje specijalnih jedinica kosovske policije i istakli da, ako vlasti u Prištini ne ispune svoje obaveze iz Briselskog sporazuma do 20. aprila, planiraju sami da formiraju Zajednicu srpskih opština.

Ministar za lokalnu samoupravu u kosovskoj vladi Ivan Todosijevic porucio je Srbima na KiM da budu uvereni da ce naša država Srbija da im pomogne “i da ce Bog pomoci, jer su pravda i pravo na našoj strani”.

Jedan komentar

  1. Svakim danom iznova demonstriramo nasu nemoc.Juce je receno da formioramo.Rekao je i Taci da ce krenuiti.Danas jer neko pozvao Vucica i stvari se vracaju na pocetak.Mucno je vise gledati nasu nemoc i snishodljivost.Ako pregovaraju neka pregovaraju u tajnosti da ovaj narod ne gleda bruku i sramotu drzave.Ne pozivam ja na rat vec na spasenje duse ovog naroda.Nemoguce je ovako voditi politiku.Ili uvodimo Ruse u igru,ako hocu,ili raspustajmo ove nase kvazi institucije koje nicemu ne sluze.Ustvari sluze za usvajanje Zakona koji nas unistavaju gore od rata.

    2
    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *