Posao za žene iz Sigurne kuće u „Dunav osiguranju“

Sporazumom o saradnji Kompanije „Dunav osiguranje“ sa Sigurnom kućom, koji je potpisan 23. novembra, predviđeno je da žene žrtve nasilja nakon izlaska iz Sigurne kuće budu ekonomski osnažene dobijanjem posla u toj kompaniji.
Potpisnici sporazuma, predsednica GO Savski venac i predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Irena Vujović, predsednik IO Kompanije „Dunav osiguranje“ Mirko Petrović i predsednica IO Sigurne kuće Vesna Stanojević saglasili su se da je to dobra šansa da se žene žrtve nasilja osamostale i budu ekonomski nezavisne.
Vujovićeva je tom prilikom istakla da potpisivanje ovog sporazuma potvrđuje da na žene iz Sigurne kuće nisu zaboravile Gradska uprava, opštine, gradska preduzeća, društveno odgovorne kompanije.
„Trudićemo se da radimo na njihovom ekonomskom osnaživanju kako bi one nakon izlaska iz Sigurne kuće bile samostalne“, poručila je Irena Vujović i dodala da je to zadatak Saveta za rodnu ravnopravnost ne bi li stopa nasilja iz godine u godinu bila manja. Navela je i da je ovo human i odgovoran pristup Kompanije „Dunav osiguranje“, te pozvala i druge kompanije da se jave da bi što više žena iz Sigurne kuće dobilo posao.
Mirko Petrović, predsednik Izvršnog odbora „Dunav osiguranja“, kaže da je ta kompanija dugogodišnji partner društvenoj zajednici u brojnim projektima, a u cilju zaštite i pružanja podrške onima koji su ugroženi.
„Rodna ravnopravnost spada u vrhunske vrednosti savremenog civilnog društva i evropske civilizacije. Grad Beograd je to prepoznao u delovanju Saveta za rodnu ravnopravnost, i u brojnim projektima koji imaju za cilj da podignu svest građana o borbi protiv nasilja nad ženama i borbi protiv siromaštva. Zato sa radošću možemo da objavimo novu, i, nadamo se, plodnu saradnju sa Savetom.
„Cilj je da na obostrano zadovoljstvo spojimo poslovne interese naše kompanije i humani aspekt borbe za finansijsko osamostaljenje ugroženih žena koje su našle utočište u Sigurnoj kući, kao i poboljšanje njihovog položaja i povratak njihovog ljudskog dostojanstva.
„Osnivamo Kontakt centar za životna osiguranja, u kome će one žene koje budu imale prilike da rade moći da se edukuju za operatera životnih osiguranja, da rade važan i koristan posao, i zarade sredstva za svoju egzistenciju i ekonomsku nezavisnost.
„Na taj način otvaramo novu stranicu partnerstva i saradnje s Gradom Beogradom i Republikom Srbijom, našim većinskim vlasnikom i glavnim deoničarem, koja će, nadam se, rešiti mnoge probleme i patnje, te otvoriti nove radne i životne horizonte mnogim našim građankama“, izjavio je Mirko Petrović i istakao da će žene pre zapošljavanja proći kroz edukaciju o uslugama vezanim za životno osiguranje.
Vesna Stanojević je objasnila da žene koje su pretrpele nasilje gube poverenje u sebe, te da će im posao u „Dunav osiguranju“ pomoći da to poverenje vrate i ostvare prava koja su im bila uskraćena. Rekla je i da je naročito važno što je ugovor potpisan pred Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama koji se tradicionalno održava 25. novembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *