Посао за жене из Сигурне куће у „Дунав осигурању“

Споразумом о сарадњи Компаније „Дунав осигурање“ са Сигурном кућом, који је потписан 23. новембра, предвиђено је да жене жртве насиља након изласка из Сигурне куће буду економски оснажене добијањем посла у тој компанији.
Потписници споразума, председница ГО Савски венац и председница Савета за родну равноправност Ирена Вујовић, председник ИО Компаније „Дунав осигурање“ Мирко Петровић и председница ИО Сигурне куће Весна Станојевић сагласили су се да је то добра шанса да се жене жртве насиља осамостале и буду економски независне.
Вујовићева је том приликом истакла да потписивање овог споразума потврђује да на жене из Сигурне куће нису заборавиле Градска управа, општине, градска предузећа, друштвено одговорне компаније.
„Трудићемо се да радимо на њиховом економском оснаживању како би оне након изласка из Сигурне куће биле самосталне“, поручила је Ирена Вујовић и додала да је то задатак Савета за родну равноправност не би ли стопа насиља из године у годину била мања. Навела је и да је ово хуман и одговоран приступ Компаније „Дунав осигурање“, те позвала и друге компаније да се јаве да би што више жена из Сигурне куће добило посао.
Мирко Петровић, председник Извршног одбора „Дунав осигурања“, каже да је та компанија дугогодишњи партнер друштвеној заједници у бројним пројектима, а у циљу заштите и пружања подршке онима који су угрожени.
„Родна равноправност спада у врхунске вредности савременог цивилног друштва и европске цивилизације. Град Београд је то препознао у деловању Савета за родну равноправност, и у бројним пројектима који имају за циљ да подигну свест грађана о борби против насиља над женама и борби против сиромаштва. Зато са радошћу можемо да објавимо нову, и, надамо се, плодну сарадњу са Саветом.
„Циљ је да на обострано задовољство спојимо пословне интересе наше компаније и хумани аспект борбе за финансијско осамостаљење угрожених жена које су нашле уточиште у Сигурној кући, као и побољшање њиховог положаја и повратак њиховог људског достојанства.
„Оснивамо Контакт центар за животна осигурања, у коме ће оне жене које буду имале прилике да раде моћи да се едукују за оператера животних осигурања, да раде важан и користан посао, и зараде средства за своју егзистенцију и економску независност.
„На тај начин отварамо нову страницу партнерства и сарадње с Градом Београдом и Републиком Србијом, нашим већинским власником и главним деоничарем, која ће, надам се, решити многе проблеме и патње, те отворити нове радне и животне хоризонте многим нашим грађанкама“, изјавио је Мирко Петровић и истакао да ће жене пре запошљавања проћи кроз едукацију о услугама везаним за животно осигурање.
Весна Станојевић је објаснила да жене које су претрпеле насиље губе поверење у себе, те да ће им посао у „Дунав осигурању“ помоћи да то поверење врате и остваре права која су им била ускраћена. Рекла је и да је нарочито важно што је уговор потписан пред Међународни дан борбе против насиља над женама који се традиционално одржава 25. новембра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *