Ničija do zore nije gorela

Danas imovinu Srba na Kosovu i Metohiji koriste drugi, ali to nije razlog da se mi našeg vlasničkog prava odreknemo. Strpljenje je majka svih mudrosti

Upamtite, Srbi! Niste krivi! NATO je zločinac. Mi Srbi smo žrtve. Ko vam drugačije kaže – laže! Imajte stalno ovo na umu. Da se ne zaboravi. Mnogi bi, pre svih američki stipendisti i domaći „nevalidni eksperti“, voleli kada bi se bombardovanje NATO zlotvora zaboravilo. Ako ne može da se zaboravi, onda bar da ispadne kako su Srbi krivi što su bombardovani. Ne bi NATO prosipao otrov po Srbiji i Srbima da nisu to zaslužili. NATO žali zbog ubijanja civila, razaranja bolnica, fabrika i škola, reče pre neki dan u Beogradu gospođa koja izgleda da je konsiljere generalnog sekretara NATO odbrambenog saveza. Nije se izvinila za učinjene zločine nad srpskom decom, ali joj je eto žao. Majke mi mile.

[restrict]

POSLOVIČNA NEODGOVORNOT Truju sa svih strana. Udaraju, prete, zahtevaju, na Boga su odavno prestali da misle. NATO zločinci i njihovi plaćeni lažovi svakodnevno ubeđuju Srbe da su uranijum i ostali otrovi kojim su građani Srbije zasipani prosto lekoviti, a rak koji razjeda muškarce, žene, decu, nema nikakve veze sa NATO otrovima već sa urođenom neodgovornošću Srba kad je zdravlje u pitanju.

Međunarodni ekspert, epidemiolog-tetrebolog, kako voli sebe da predstavlja u javnim istupima, citira nalaze svetskih zdravstvenih organizacija, ali, gle čuda, uvek zaboravi da kaže da se Ban Ki Mun, bivši generalni sekretar UN, morao javno izvinjavati zbog zločina koji je počinjen nad nedužnim stanovnicima Haitija od strane istih svetskih zdravstvenih agencija koje su pod patronatom UN.

Ali da se njih okanemo i okrenemo se našem jadu. Izgleda da je pojedinim osobama postalo mučno i samo pominjanje Kosova i Metohije. Neki bi izgleda voleli da ga nema, ili bar da nije u Srbiji. Po njihovim rečima, šta bismo mi radili kad bi nam neko vratio Kosovo i Metohiju? Neobična misao. Kako se vraća nešto što je naše i što je na istoj geografskoj dužini i širini gde je oduvek bilo, od kako je Svevišnji udahnuo život Zemaljskoj kugli na kojoj se svi okrećemo?

Jeste, danas neki drugi gazduju našom imovinom na našem Kosovu i Metohije, ali ničija do zore nije gorela. Danas imovinu Srba koriste drugi, ali to nije razlog da se mi našeg vlasničkog prava odreknemo. Zašto bismo to uradili i čemu žurba. Strpljenje je majka svih mudrosti. Da nije tako, napisa srpski pesnik, ne bi od nas ni tražili da im potpišemo da ono što je oduvek bilo naše sad pripada njima. Nećemo ništa potpisati. Ni danas, ni sutra. To moramo svi znati i toga se držati. Posebno ako mislimo, a vlast se na njih stalno poziva, na našu decu i unuke.

Možda mi danas nismo u stanju da pravdu isteramo, ali učiniće to naša deca i unuci. Bez rata i nasilja. Budite sigurni. Mi ne smemo potpisom ili ne daj Bože predajom našim potomcima onemogućiti da vrate ono što je njihovo.

BEZ RATA I NASILJA Ko ne veruje u ovo što pišem neka zaviri u papire Agencije za restituciju. Može i preko interneta. Tamo će videti podatak da su građani Srbije i drugi podneli 582.344 zahteva za povraćaj oduzete imovine njihovim precima. Na desetine hiljada zahteva je pravno okončano i imovina vraćena naslednicima. Više od pola miliona ljudi je zatražilo da se vrati imovina oduzeta njihovim roditeljima, dedovima, stričevima, ujacima. Imovina se vraća. Bez rata i nasilja. Naslednici danas ne ginu i ne ratuju dok vraćaju oduzetu imovinu svojih predaka. Naslednici ne trpe nasilje, niti gube glavu, što se ne bi moglo reći za njihove pretke. Mnogi su pored imovine i život izgubili. Tako je bilo nekad. Promenila se vlast, promenio se sistem i ono što je nekad važilo ne važi danas. Na sajtu Agencije nalaze se imena onih koji traže povraćaj oduzete imovine, kao i imena onih kojima je imovina oteta. Niko od onih kojima je imovina vraćena nije se zapitao šta će raditi sa zemljom, livadama, voćnjacima, kućama, stanovima, lokalima koji su mu vraćeni. Izgleda da je jedini problem ako nam se „vrate“ Kosovo i Metohija. Inače spisak je veoma zanimljiv. Ima slavnih imena i prezimena. Svako može da pročita.

Ekselencija Skot bi da propisuje s kim Srbi smeju da se viđaju, a s kim ne bi smeli, jer se to činovniku iz Arizone ne dopada. Dobro, možda je iz Nebraske. U svakom slučaju, Srbija nije u sastavu države koju Skot predstavlja, i ministar odbrane Srbije može se viđati sa bilo kojim srpskim oficirom a da ne pita Skota.

Molimo se Gospodu za zdravlje generala Mladića, kapetana Dragana, Radovana Karadžića i ostalih srpskih heroja koji čame u haškom i evrounijatskom kazamatu.          

[/restrict]

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *