Ничија до зоре није горела

Данас имовину Срба на Косову и Метохији користе други, али то није разлог да се ми нашег власничког права одрекнемо. Стрпљење је мајка свих мудрости

Упамтите, Срби! Нисте криви! НАТО је злочинац. Ми Срби смо жртве. Ко вам другачије каже – лаже! Имајте стално ово на уму. Да се не заборави. Многи би, пре свих амерички стипендисти и домаћи „невалидни експерти“, волели када би се бомбардовање НАТО злотвора заборавило. Ако не може да се заборави, онда бар да испадне како су Срби криви што су бомбардовани. Не би НАТО просипао отров по Србији и Србима да нису то заслужили. НАТО жали због убијања цивила, разарања болница, фабрика и школа, рече пре неки дан у Београду госпођа која изгледа да је консиљере генералног секретара НАТО одбрамбеног савеза. Није се извинила за учињене злочине над српском децом, али јој је ето жао. Мајке ми миле.

[restrict]

ПОСЛОВИЧНА НЕОДГОВОРНОТ Трују са свих страна. Ударају, прете, захтевају, на Бога су одавно престали да мисле. НАТО злочинци и њихови плаћени лажови свакодневно убеђују Србе да су уранијум и остали отрови којим су грађани Србије засипани просто лековити, а рак који разједа мушкарце, жене, децу, нема никакве везе са НАТО отровима већ са урођеном неодговорношћу Срба кад је здравље у питању.

Међународни експерт, епидемиолог-тетреболог, како воли себе да представља у јавним иступима, цитира налазе светских здравствених организација, али, гле чуда, увек заборави да каже да се Бан Ки Мун, бивши генерални секретар УН, морао јавно извињавати због злочина који је почињен над недужним становницима Хаитија од стране истих светских здравствених агенција које су под патронатом УН.

Али да се њих оканемо и окренемо се нашем јаду. Изгледа да је појединим особама постало мучно и само помињање Косова и Метохије. Неки би изгледа волели да га нема, или бар да није у Србији. По њиховим речима, шта бисмо ми радили кад би нам неко вратио Косово и Метохију? Необична мисао. Како се враћа нешто што је наше и што је на истој географској дужини и ширини где је одувек било, од како је Свевишњи удахнуо живот Земаљској кугли на којој се сви окрећемо?

Јесте, данас неки други газдују нашом имовином на нашем Косову и Метохије, али ничија до зоре није горела. Данас имовину Срба користе други, али то није разлог да се ми нашег власничког права одрекнемо. Зашто бисмо то урадили и чему журба. Стрпљење је мајка свих мудрости. Да није тако, написа српски песник, не би од нас ни тражили да им потпишемо да оно што је одувек било наше сад припада њима. Нећемо ништа потписати. Ни данас, ни сутра. То морамо сви знати и тога се држати. Посебно ако мислимо, а власт се на њих стално позива, на нашу децу и унуке.

Можда ми данас нисмо у стању да правду истерамо, али учиниће то наша деца и унуци. Без рата и насиља. Будите сигурни. Ми не смемо потписом или не дај Боже предајом нашим потомцима онемогућити да врате оно што је њихово.

БЕЗ РАТА И НАСИЉА Ко не верује у ово што пишем нека завири у папире Агенције за реституцију. Може и преко интернета. Тамо ће видети податак да су грађани Србије и други поднели 582.344 захтева за повраћај одузете имовине њиховим прецима. На десетине хиљада захтева је правно окончано и имовина враћена наследницима. Више од пола милиона људи је затражило да се врати имовина одузета њиховим родитељима, дедовима, стричевима, ујацима. Имовина се враћа. Без рата и насиља. Наследници данас не гину и не ратују док враћају одузету имовину својих предака. Наследници не трпе насиље, нити губе главу, што се не би могло рећи за њихове претке. Многи су поред имовине и живот изгубили. Тако је било некад. Променила се власт, променио се систем и оно што је некад важило не важи данас. На сајту Агенције налазе се имена оних који траже повраћај одузете имовине, као и имена оних којима је имовина отета. Нико од оних којима је имовина враћена није се запитао шта ће радити са земљом, ливадама, воћњацима, кућама, становима, локалима који су му враћени. Изгледа да је једини проблем ако нам се „врате“ Косово и Метохија. Иначе списак је веома занимљив. Има славних имена и презимена. Свако може да прочита.

Екселенција Скот би да прописује с ким Срби смеју да се виђају, а с ким не би смели, јер се то чиновнику из Аризоне не допада. Добро, можда је из Небраске. У сваком случају, Србија није у саставу државе коју Скот представља, и министар одбране Србије може се виђати са било којим српским официром а да не пита Скота.

Молимо се Господу за здравље генерала Младића, капетана Драгана, Радована Караџића и осталих српских хероја који чаме у хашком и евроунијатском казамату.          

[/restrict]

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *