KOSOVO I METOHIJA SU SRBIJA

Kad može Španija da dobije evrounijatsku, američku i podršku dvoglave Rimske kurije o pitanju Katalonije, nema razloga da to ne dobije Srbija

Upamtite, Srbi! Niste krivi! NATO je zločinac. Mi Srbi smo žrtve. Ko vam drugačije kaže – laže! Imajte stalno ovo na umu. Da se ne zaboravi. Dobro je što je vlada prihvatila savet dobronamernih Srba, stručnjaka iz raznih oblasti da se formira komisija koja će ispitati sve štetne posledice NATO genocida u kontinuitetu počinjenog nad ljudima i prirodom u Srbiji. Verujem da će članovi komisije brzo raditi i biti hrabri. Znam da će ih NATO plaćenici, nevladin sektor i ostali američki stipendisti ometati i saplitati na svakom koraku. No, Istina je junak / Drži se ko stena / I kad na nju zine hala / i kad misliš da je pala / Pobeda je njena!, spevao je čika Jova Zmaj.

[restrict]

TAMA NASLOVNIH STRANA U Srbiji bi trebalo, bar tako kaže vlast, najvažnija tema da bude unutrašnji dijalog. Kad se prođe pored prodavnica novina sa naslovnih strana saleću vas drugi naslovi. Nije važno što novine ne kupujete. Naslovna strana vas spopada i spasa nema. Svi naslovi su o temi koja bi trebalo da bude lična i stvar istražnih organa. Tako bi bilo da je štampa slobodna i nezavisna. S obzirom na to da je većina nazovinovina u rukama stranih fondova, onda su te novine oslobođene prisile nezavisnog uređivanja i rade kako im gazda kaže. Nezavisni su od države i zdravog razuma, ali zavisni od gazde. Demokratski ili kako bi u Čačku, Požegi i Zaječaru rekli: Ko plati – može da klati! Ne znam da li ova uzrečica važi u Valjevu.

Vlast insistira na razgovoru ili dijalogu unutar države Srbije o Kosovu i Metohiji, a za šta je bar po zvaničnim izjavama dobila pohvale iz raznih oblasti međunarodne zajednice. Iz oblasti Ujedinjenih nacija u previranju pohvala je stigla lično od generalnog sekretara, a oglasila se i viša zamenica pomoćnika mlađeg referenta iz odeljenja za bezbedne odnose američke spoljne administracije. Tako je unutrašnji dijalog postao internacionalni. Očito u svetu nema važnije teme od međusobnih razgovora Srba. Oči svetske zajednice su uprte malo u nas Srbe, a malo u smak sveta koji samo što se nije desio. Nije lako svetskoj zajednici. Smak sveta ju je zaobišao u prošlu subotu, ali mi Srbi opstajemo i još razgovaramo među sobom. Tema je unutrašnja, ali i drugima zanimljiva.

Zašto? Ne znam. Kad su u pitanju Kosovo i Metohija, nema nikakve dileme. Za nas Srbe, Kosovo i Metohija su deo države Srbije, kao Dragačevo, Šumadija, Raška,Timočka krajina, Srem, Banat, Bačka, Vranjsko pomoravlje… Kosmet su okupirali NATO uzurpatori. Dragačevo i druge krajeve nisu. 

 

PRITISAK BEZ MILOSTI Međunarodno pravo okupaciju smatra neprirodnim stanjem. Toga su svesni i uzurpatori, a kako bi hteli da izigravaju demokrate i dobročinitelje, žure da na svaki način stanje promene i uz pomoć nekakvog papira stvar učine naizgled legalnom. Zato su im potrebni Srbi i država Srbija. Nemilosrdno pritiskaju sa svih strana. Spolja i iznutra. Njima se žuri jer im vreme ističe, ali nas Srbe to ne bi trebalo da se tiče. Mi imamo jednostavno rešenje. Nastavićemo unutrašnji, ali prekinuti spoljni dijalog dok se ne dogovorimo.

Obustavićemo razgovor sa okupatorom i od svakog na kugli zemaljskoj tražiti podršku. Kad može Španija da dobije evrounijatsku, američku i podršku dvoglave Rimske kurije o pitanju Katalonije, nema razloga da to ne dobije Srbija. Moramo neprekidno da o Kosovu i Metohiji govorimo. Kosmet mora biti na naslovnim stranama svih novina u Srbiji. Kosovo i Metohija se tiču svih nas i Srbi se odbrani svoje teritorije moraju u potpunosti posvetiti. Varaju se oni koji misle, ili svesno lažu, da ćemo, ako prepustimo Kosovo i Metohiju, nas sačuvati. Da ćemo u raju živeti. Odricanjem od Kosova i Metohije mi se ne oslobađamo dvoglave i nezasite aždaje već joj dajemo zamah, da traži i ostalo. Aždajin – zvala se ona NATO, evrounijatska zajednica, rimokatolički ekumenizam ili jezuitska pomoć – cilj je samo jedan. Unijaćenje pravoslavnih Srba. Naterati Srbe da priznaju rimskog biskupa za poglavara. Koga od dvojice? Nije važno. U stanju su da uz dvojicu stvore i malog Radojicu. Samo da se Srbi odreknu pravoslavne vere i prihvate Rimsku kuriju za vrhovnu vlast.

Pre tačno dve godine i jedan dan 28. septembra 2015. predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin je na Generalnoj skupštini UN izazivače ratova koji su uništili Jugoslaviju, Irak, Libiju upitao: „ Da li vi, makar sada, shvatate šta ste uradili?“

Oni neće shvatiti. Mi moramo.

Molimo se za zdravlje Radovana Karadžića, Ratka Mladića, kapetana Dragana.        

[/restrict]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *