Olimpijske igre 2016 – Lepi dani u Riju

Štefanek i ŠpanovićPosle početnih razočaranja, ovog utorka a onda i srede, 11. i 12. dana igara, konačno nas je krenulo na olimpijadi u Rio de Žaneiru.
Najveću radost podario nam je u utorak rvač grčko-rimskim stilom u kategoriji do 66 kilograma Davor Štefanek, koji je Srbiji doneo prvu medalju na 31. letnjoj olimpijadi, i to zlatnu.
Tijana BogdanovićIstog dana naše košarkašice su se, čudesnom i neočekivanom pobedom nad favorizovanom Australijom (73:71) u četvrtfinalu turnira, plasirale u polufinale i došle nadomak jedne od medalja.
Niz uspeha produžili su vaterpolisti koji su, posle traljavo odrađenog posla u grupnoj fazi takmičenja (dva nerešena meča, poraz i samo dve pobede), ubedljivo pobedili Španiju (10:7), prvoplasiranu u grupi A, i plasirali se u polufinale.
Odbojkašice SrbijeZatim su nas oduševile odbojkašice, impresivnom pobedom nad Rusijom od 3:0 u setovima koja ih je odvela u polufinale, a dan je završila skakačica udalj Ivana Španović – iz prvog pokušaja preskočila je normu i plasirala se u finale takmičenja.
Košarkašice SrbijeA u sredu uveče – kada se zaključuje ovaj broj „Pečata“ – Srbija je obezbedila još jednu medalju zahvaljujući osamnaestogodišnjoj tekvondoistkinji Tijani Bogdanović koja se dvema uverljivim pobedama – a naročito upečatljiva bila je četvrtfinalna pobeda nad dvostrukom uzastopnom olimpijskom šampionkom Đingju Vu – plasirala u finale održano u noći između srede i četvrtka.

Vaterpolisti Srbije

Jedan komentar

  1. Najtrofejniji sport nije doneo nijednu medalju, očigledna zasluga pametnjakovića koji nije dozvolio da Jasna Šekarić učestvuje, iako je ostvarila normu. Možda ne bi osvojila nijednu medalju, ali bi pozitivno uticala na mlađe takmičare.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *