ПОПОВИЋ: МИГРАНТСКИ ТАЛАС ЋЕ РАСТИ ТОКОМ ЗИМСКИХ МЕСЕЦИ

SNP logo 660 x 330Москва, 25. новембар 2015 – “Упркос очекивањима да ће прилив миграната спласнути са хладнијим временом, последњи извештаји руских и немачких безбедносних служби, говоре баш супротно – прилив миграната у Европу ће расти током зимских месеци”, истакао је Ненад Поповић, председник Српске народне партије, у интервјуу за руски радио Руска служба новости.

Он је нагласио да ће Србија у наредним месецима трпети још веће притиске да прими мигранте на своју територију. “Европска унија уводи све ригорозније мере контроле граница и ускоро ће потпуно обуставити прихват миграната. То значи да ће сви мигранти који не успеју да се домогну земаља западне Европе, остати трајно на Балкану, а највећи део њих у Србији”, рекао је Поповић.

Коментаришући нове мере за пропуштање миграната на македонској и српској граници, председник СНП је истакао да је немогуће извршити поделу миграната на избеглице из ратом захваћених земаља и економске мигранте. “Немогуће је извршити такву поделу, као што је немогуће знати да ли се међу мигрантима налазе потенцијални терористи, јер ми не знамо идентитет људи који свакодневно улазе на територију наше земље. Највећи број миграната улази без личних докумената у Србију, дакле нелегално, најчешће се региструју под именом Ахмед, и скоро сви кажу да су рођени 01. јануара”, објашњава Поповић.

“Забринут сам за националну безбедност, посебно после сазнања да су двојица изршилаца терористичког напада у Паризу, прошлог месеца слободно боравили на територији Србије”, рекао је Поповић.

Поповић је истакао да Србија треба да се угледа на Европску унију и да на исти начин штити своје границе, уместо што опрема државне и војне објекте за трајни прихват миграната. “Србија нема ресурсе да се стара о својим најсиромашнијим грађанима, а Брисел од нас тражи да се старамо о мигрантима са Блиског истока. То је економско оптерећење и безбедносни ризик који Србија не треба да прихвати. Србија не сме да постане резервна земља и карантин за мигранте пред вратима ЕУ”, закључио је он.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *