Srbe ubijaju zar ne?

dragomir-antonic-BWDragomir Antonić 

Raspravljajmo o pravu na sopstveno mišljenje, a zaboravimo pravo na život. Uostalom, radi se o životu nekakvog bednog Srbina, a ne o filozofskom, a iznad svega demokratskom pravu na izražavanje sopstvenog mišljenja

Sme li se sve prećutati? Sme li se sve zaboraviti? Je su li Srbi zastrašeni ili vlast misli da ako ćuti o zločinima nad sopstvenim narodom, neprijatelju će se omiliti? Evrounijatski „prijatelji“, uz Vatikan najveći neprijatelji Srbije, tapnuće nas po ramenu, a onda iza leđa uživati u urliku.

 

POLITIČKO KOREKTNO ĆUTANJE Udri po deci iz Gornjeg Kusca. Velibor Petrović ima sedamnaest godina, njegov drug Aleksandar Marčić šesnaest. Tučeni su letvama sa gvozdenim ekserima. Tukli su ih Šiptari sa namerom da ih ubiju. Da ih nema više. Da ne postoje. Razlog? Velibor Petrović i Aleksandar Marčić su Srbi. Nikakav drugi razlog ne postoji. Dovoljno da se bude bijen, prebijen, ubijen.

Kamenovan autobus u Peći koji je vozio Srbe na groblje. Usred grada. Usred dana. O upadanju u kuće, otimanju letine, stoke, seči šuma ne vredi se nikom žaliti. Trpi i ćuti, jer je politički korektno. Reći da vam je život ugrožen, da se imovina otima i svakodnevno pljačka, moglo bi ugroziti naš put bez alternative.

Osobe koje su mlade Srbe pokušali da ubiju nisu otkrivene. Nađen je navodno jedan, takođe mlad, sedamnaest godina ima, ali je on pušten da se brani sa slobode. Dok istraga ne utvrdi da li je on stvarno želeo da ubije svog vršnjaka Srbina ili je u pitanju samo nekakva mladalačka svađa.

[restrictedarea]

Udri, zakolji da Srbin ne postoji!

Arlaukalo se u Bujanovcu i okolnim selima, Preševu, Mitrovici.

Oni koji su arlaukali po Bujanovcu, Preševu, Mitrovici, po zemlji Srbiji nisu otkriveni. Zna se ko su oni otprilike, navodno su podnete prijave, ali niko nije niti će biti optužen, a kamoli osuđen. Sve je obavijeno velom tajne, jer istraga je u toku i sve što bi se reklo omelo bi istražne organe da dođu do istine. Na kraju biće objavljeno nekakvo nemušto saopštenje i gotova priča. Ima mnogo važnijih stvari od nevaspitanih urlika malih grupica besprizornih mladića, koji zbog teške ekonomske situacije skandiraju: Udri, zakolji da Srbin ne postoji!

 

UMRO PRIRODNOM SMRĆU, U PRISUSTVU VLASTI Dok se vlast u Srbiji pravi da ne čuje ove pozive na klanje i genocid, s druge strane javi se mudroser sa predlogom za „dostojanstveno i gde jure i gde ne jure, beganje sa Kosova i Metohije“. Njegovo naklapanje postaće važnije od zločinačkog urlika i učiniće da arlauk prepun mržnje – Udri, zakolji da Srbin ne postoji – nestane sa novinskih strana ili televizijskih ekrana. Ili je sve sa namerom urađeno. Izvalimo glupost da zataškamo neprijateljski poziv na genocidno klanje. Raspravljajmo o pravu na sopstveno mišljenje, a zaboravimo pravo na život. Uostalom, radi se o životu nekakvog bednog Srbina, a ne o filozofskom, a iznad svega demokratskom pravu na izražavanje sopstvenog mišljenja. Sopstveno mišljenje, makar ga i nemao, kategorija je iznad svih kategorija. Veća čak i od akademskog dodatka, ili ipak ne bi valjalo baš toliko preterivati.

Srbima u Srbiji prete, ali zato u civilizovanoj i demokratskoj evrounijatskoj Holandiji, Srbi iz čista mira umiru. U prisustvu vlasti. Profesor i lekar Dušan Dunjić umro je prirodnom smrću u Hagu. Kako je nekad pisao Nušić: Umro prirodnom smrću u prisustvu vlasti. Nekako mnogo Srba umre prirodnom smrću u prisustvu dobro organizovane policije u jednoj državi koja se hvali da ima najbolji zdravstveni sistem. Odu Srbi zdravi i čili iz Srbije i cap. Umru a pre toga nikad nisu bili bolesni. Ne stignu ni da kažu ono zbog čega su u Hag otišli. Ili baš zbog toga iznenada umru. Ne kaže se uzalud da istina može biti smrtonosna. Možda zato naša vlast ćuti ili se pravi da je gluva i slepa. Kako drugačije objasniti da ne vidi kako se hrvatske crnokošuljaške naoružane ordije formiraju i marširaju glavnim gradom Hrvatske – Zagrebom. Sve pod komandom ratnog zločinca Glavaša. Hrvatska je završila prvi deo projekta. Stvorila je mlade generacije pune mržnje prema Srbima. Sad ih samo valja vojno obučiti i naoružati. Šta mislite protiv koga će Hrvati ratovati? Protiv Mađara, Austrijanaca, Italijana? Neće. Svi znamo. Njihov cilj je ubijanje preostalih Srba u Slavoniji, izbacivanje Srba iz Vukovara i preko Srema – Zemun. Ne verujete? Ima još živih ljudi koji su plivali preko Dunava i Save da spasu glavu od kame Nezavisne države Hrvatske.

Sveta Petka je prošla. Pred nama je Sveti Luka. Slavite Srbi i molite se za junake koji čame u haškom kazamatu. Večna slava profesoru Dunjiću.

[/restrictedarea]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *