Vulin: Odgovornost snosi BiH, potrebna međunarodna istraga

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da današnji napad na premijera Aleksandra Vučića u Potočarima predstavlja pokušaj ubistva, za šta odgovornost snosi rukovodstvo BiH, a pre svih član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

Vulin je Izetbegovića upitao da li ima hrabrosti da sprovede međunarodnu nezavisnu istragu i da li se oseća odgovornim za ovaj događaj.

“Ja mu kažem da je odgovoran jer je danas pokazao da je sin svog oca, i ono što bi Alija uradio srpskom narodu, to je danas Bakir pokušao da uradi srpskom premijeru, čoveku koji je došao da ponudi ruku mira”, rekao je Vulin za RTV Pink.

Odnos prema srpskom premijeru, kazao je, odnos prema Srbiji.

“Iako smo upozorili da se preduzmu mere, ocigledno je bilo u najavi i očigledno je spremano da se ovo desi. Ovo je pokušaj ubistva, organizatori su pokušali da ubiju Aleksandra Vučića i sa njim koga god stignu. I naravno da je ovo bio i napad na Srbiju”, rekao je Vulin.

On je kazao da premijer Vučić vodi najbolju moguću politiku-  politiku mira i pomirenja.

Vulin tvrdi da se napad nije desio slučajno i da je ograda bila otvorena, da je okolo bilo dosta kamenja i drugih predmeta, kao i da je simptomatično to što je među prisutnima bilo najviše mladih ljudi starosti 20 i 30 godina.

“Mislim da je postojala zla namera. Ili su oni neorganizvana država ili je postojala loša namera jer ne može ovo da se desi predsedniku bilo koje vlade. Neka sami odluče da li su neorganizovani ili sa lošim namerama”, poručio je Vulin.

2 komentara

  1. Ma kakvo mirenje njih treba dovesti u situaciju da oni nas mole kao da nepoznajemo I stories, razbili su jugoslaviju i dobili sta su trazili, neka proizvode sta hoce i neka prodavaju gdje hoce.

  2. Slazem se,zelimo im svu srecu sveta,,samo oci da im negledamo,,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *