Vučić: Podrška SAD evrointegracijama, poštovanje za reforme

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beloj kući sa savetnicom predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs, a posle sastanka je poručio da Srbija može da računa na podršku Sjedinjenih Država.

“Suzan Rajs je izrazila nedvosmislenu podršku otvaranju prvih poglavlja u pregovorima sa EU i verujem da će signal Vašingtona Evropskoj uniji biti signal podrške Srbiji. A kad imate podršku SAD onda je sve neuporedivo lakše i to je važno za Srbiju”, rekao je Vučić za RTS.

On je dodao da je sastanak sa Rajsovom, koja je treći čovek Bele kuće, bio dobar, koristan, odgovoran i da je ona izrazila veoma visoko mišljenje o ekonomskim i političkim reformama koje sprovodi Srbija, kao i o očuvanju političke stabilnosti u Srbiji ali i u regionu.

“Srbija može da računa na podršku SAD”, poručio je Vučić.

On je objasnio da je bilo predviđeno da se sastane u Beloj kući sa američkim potpredsednikiom Džozefom Bajedenom, ali da je on van Vašingtona, u Delaveru zbog velike porodične tragedije.

Vučić je najavio da postoji mogućnost da delegacija Srbije ode u Delaver i izrazi saučešće Bajdenu.

Vucicć je rekao da će sutra razgovarati i sa pomoćnicom americkcog državniog sekretara za Evropu i Evroaziju Viktorijom Nuland, kao i da je u Vašingtonu trenutno i komesar EU za proširenje Johanes Han, sa koji bi takođe trebalo da se sretne.

Vučić boravi u višednevnoj poseti SAD u okviru koje je juče razgovarao sa predstavnicima velikih američkih kompanija kao što su Dženeral Ilektrik, Majkrosoft, friport i druge.

Premijer Srbije će imati i političke razgovore sa američkim zvaničnicima, a posetiće i Univerzitet Džons Hopkins, gde će imati izlaganje.

5 komentara

  1. Razgovor sa savetnicom predsednika Obame kakvo poniženje Srbija trpi sa ovim PREOBRAŽENIM kao predsednik vlade Srbije. Kakav (BIZNIS) može da ugovori SAVETNIK ZA BEZBEDNOST?? Vreme govori daje krpa izceđena i ide u koš za otpadke gospodine PREOBRAŽENI.

  2. Mislim da vucici srbiju u maniru dobre namere kapital nek dode bilo kakvi unistava svesno ili nesvesno dati topionicu u rudniku bor amerikancima je pomalo unistenje srbije rudnik bor je strateski rudnik za drzavu. Zasto u austriji rudnici zeljezne rude nisu pod privatnim vlasnitvom.

  3. Jednog lijepog dana kada se tadasnji predsednik SSSR , Nikita Hruscov ,vratio u Moskvu iz zvanicne posjete jednoj stranoj drzavi, na aeradromu ga je docekala ” delegacija za docek” !!! Dan poslije on vise nije bio predsednik SSSR……………………………………….

  4. Kad ti neko otme Kosmet, tvoju teritoriju i najosetljiviji prostor, onda je to kažnjavanje, onda je to ponižavanje i ismevanje! Kad ti neko otme “Južni tok”, koji bi u dobroj meri konsolidovao ekonomiju i zacementirao snabdevanje gasom, …. /mnogo je toga/ ti premijeru likuješ u nekakvoj podršci, da ne kažem pobedi! To me potseća na Čembrlena, koji je na vetru, mahao sa “papirićem” o sporazumu sa Hitlerom! Vučiću, imaš dobre namere ali nemaš ….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *