Vučić: Bilo je i grešaka, ali smo ih ispravljali

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je najveći uspeh ove vlade rad, trud i početak ekonomskih reformi, bilo je, kaže i promašaja, ali je “suština u tome da smo se podizali, ispravljali greške i nastavljali napred”.

Govoreći o godišnjici rada Vlade Srbije, Vučić je u intervjuu za list Alo rekao da danas svi vide da se u Srbiji ne govori o bankrotu i propasti kao što se govorilo pre samo godinu dana, već o neuporedivo boljem stanju javnih finansija, čak i povoljnijem trendu rasta naše ekonomije od očekivanog.

Upitan kakve su realne šanse da plate i penzije budu povećane, Vučić kaže da “sve zavisi od nas”. “Uveren sam da našom posvećenošću i radom možemo to da obezbedimo, na zdravim osnovama i sa sansom da to bude stabilan i dugoročan rast”, rekao je premijer.

Penzije više neće biti smanjivane, poručio je on. “Penzioneri su oni koji uvek podržavaju državu. Hvala im na trpeljivosti i strpljenju, a oni će videti samo povećanje, a ne smanjenje penzija”, izričit je Vučić.

Podsetio je da je ova vlada zatekla najvišu nezaposlenost u Evropi, više od 26 procenata i dodao da to danas nije tako, da je nezaposlenost manja, ali ne i dovoljno dobra.

Zato je, kaže, smanjenje nezaposlenosti jedan od najvažnijih zadataka vlade u budućnosti.

Upitan da imenuje pet najboljih ministara, Vučić je rekao da ih sve poštuje, a na pitanje da li ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića drži samo zbog toga što je bezopasniji u Nemanjinoj nego da je u opoziciji, kaže: “Mene ne zanima ko je opasan, a ko ne, već ko svojim radom nešto može da doprinese napretku Srbije”.

Na pitanje koliko je sigurna fotelja ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastructure Zorane Mihajlović, premijer kaže da je ceni i da je “ona je u istoj situaciji kao i svi ostali” sa, kako je rekao, njim na čelu.

Govoreći o odnosima sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i njegovim sinom Radomirom, Vučić tvrdi da su njihovi odnosi dobri, da se viđaju često, ali da je mnogo važnije od toga to on što poštuje predsedničke obaveze i način na koji ih Nikolić obavlja.

Na konstataciju da širom Srbije u foteljama sede neki kadrovi SNS-a koji su tu dospeli smo na “njegov obraz”, a imaju negativan imidž u svakom pogledu i na pitanje zašto ih “ne počisti”, jer će se u krajnjem slučaju kola slomiti na njemu, premijer kaže: “U pravu ste. Pomozite nam i čistićemo ih zajedno”.

Vučić kaže da “uvek postoje” oni iz opozicije koje bi rado video u aktuelnoj vladi. O odnosima sa Istokom i Zapadom, te EU, premijer ističe da je važno da “naš narod razume i podržava našu politiku”, koju ova vlada ne vodi zbog drugih.

Jedan komentar

  1. Kada premijer nabraja uspjehe Srbije od kada je on preuzeo “kormilo” ,daje nam svima do znanja da nikadanije cuo ili procitao djeciju liektiru “CAREVO NOVO RUHO “!!!
    Napredak Srbije je identican ” novom ruhu”. Nedostaje samo dijete da obznani da ja CAR GOL,!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *