Вучић: Било jе и грешака, али смо их исправљали

Председник Владе Србиjе Aлександар Вучић оценио jе да jе наjвећи успех ове владе рад, труд и почетак економских реформи, било jе, каже и промашаjа, али jе “суштина у томе да смо се подизали, исправљали грешке и настављали напред”.

Говорећи о годишњици рада Владе Србиjе, Вучић jе у интервjуу за лист Aло рекао да данас сви виде да се у Србиjи не говори о банкроту и пропасти као што се говорило пре само годину дана, већ о неупоредиво бољем стању jавних финансиjа, чак и повољниjем тренду раста наше економиjе од очекиваног.

Упитан какве су реалне шансе да плате и пензиjе буду повећане, Вучић каже да “све зависи од нас”. “Уверен сам да нашом посвећеношћу и радом можемо то да обезбедимо, на здравим основама и са сансом да то буде стабилан и дугорочан раст”, рекао jе премиjер.

Пензиjе више неће бити смањиване, поручио jе он. “Пензионери су они коjи увек подржаваjу државу. Хвала им на трпељивости и стрпљењу, а они ће видети само повећање, а не смањење пензиjа”, изричит jе Вучић.

Подсетио jе да jе ова влада затекла наjвишу незапосленост у Eвропи, више од 26 процената и додао да то данас ниjе тако, да jе незапосленост мања, али не и довољно добра.

Зато jе, каже, смањење незапослености jедан од наjважниjих задатака владе у будућности.

Упитан да именуjе пет наjбољих министара, Вучић jе рекао да их све поштуjе, а на питање да ли министра спољних послова Ивицу Дачића држи само због тога што jе безопасниjи у Немањиноj него да jе у опозициjи, каже: “Mене не занима ко jе опасан, а ко не, већ ко своjим радом нешто може да допринесе напретку Србиjе”.

На питање колико jе сигурна фотеља министарке грађевинарства, саобраћаjа и инфраструцтуре Зоране Mихаjловић, премиjер каже да jе цени и да jе “она jе у истоj ситуациjи као и сви остали” са, како jе рекао, њим на челу.

Говорећи о односима са председником Tомиславом Николићем и његовим сином Радомиром, Вучић тврди да су њихови односи добри, да се виђаjу често, али да jе много важниjе од тога то он што поштуjе председничке обавезе и начин на коjи их Николић обавља.

На констатациjу да широм Србиjе у фотељама седе неки кадрови СНС-а коjи су ту доспели смо на “његов образ”, а имаjу негативан имиџ у сваком погледу и на питање зашто их “не почисти”, jер ће се у краjњем случаjу кола сломити на њему, премиjер каже: “У праву сте. Помозите нам и чистићемо их заjедно”.

Вучић каже да “увек постоjе” они из опозициjе коjе би радо видео у актуелноj влади. O односима са Истоком и Западом, те EУ, премиjер истиче да jе важно да “наш народ разуме и подржава нашу политику”, коjу ова влада не води због других.

Један коментар

  1. Kada premijer nabraja uspjehe Srbije od kada je on preuzeo “kormilo” ,daje nam svima do znanja da nikadanije cuo ili procitao djeciju liektiru “CAREVO NOVO RUHO “!!!
    Napredak Srbije je identican ” novom ruhu”. Nedostaje samo dijete da obznani da ja CAR GOL,!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *