Teroristi OVK upali u makedonsku policijsku ispostavu

Četrdeset naoružanih i maskiranih osoba sa oznakama OVK zauzelo je tokom noći policijsku ispostavu u makedonskom selu Gošince, u blizini severne granice zemlje.

Četiri policajca na dužnosti u pograničnoj karauli su pretučena, zarobljena, a zatim i puštena. Napad je izveden u 2.30h posle ponoći.

Kako je objavljeno, napad se tretira kao teroristički akt, a izvela su ga najverovatnije lica sa Kosova. Svi policajci su sada na bezbednom, ali nije jasno šta se dešava sa karaulom niti kakva je situacija u selu Gošince.

Kako je rekao makedonski ministar policije Ivo Kotevski, napadači su bili dobro naoružani, nosili su maske sa oznakama OVK i razgovarali su na albanskom jeziku, dok je sa policajcima “na lošem makedonskom” komunicirao jedan od njih.

“Mi smo OVK. Recite svima da vas ni (predsednik najveće albanske stranke u zemlji DUI Ali) Ahmeti, ni (premijer Nikola) Gruevski ne mogu spasiti. Ne želimo Ohridski sporazum. Volimo svoju zemlju, neka niko ne dolazi, sve ćemo likvidirati”, rekao je jedan od terorista.

Teroristi su razoružali, vezali i tukli četvoricu policajaca, a ceo događaj su snimili i kamerom. Zatim su im dali ključeve od lisica i rekli da imaju pola sata da pobegnu inače će ih ubiti.

Opština Lipkovo se nalazi na širem području severa Makedonije, a selo Gošice sa oko 500 stanovnika prema popisu iz 2002. godine ima 99 odsto albanskog stanovništva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *