Терористи ОВК упали у македонску полицијску испоставу

Четрдесет наоружаних и маскираних особа са ознакама ОВК заузело је током ноћи полицијску испоставу у македонском селу Гошинце, у близини северне границе земље.

Четири полицајца на дужности у пограничној караули су претучена, заробљена, а затим и пуштена. Напад је изведен у 2.30х после поноћи.

Како је објављено, напад се третира као терористички акт, а извела су га највероватније лица са Косова. Сви полицајци су сада на безбедном, али није јасно шта се дешава са караулом нити каква је ситуација у селу Гошинце.

Како је рекао македонски министар полиције Иво Котевски, нападачи су били добро наоружани, носили су маске са ознакама ОВК и разговарали су на албанском језику, док је са полицајцима “на лошем македонском” комуницирао један од њих.

“Ми смо ОВК. Реците свима да вас ни (председник највеће албанске странке у земљи ДУИ Али) Ахмети, ни (премијер Никола) Груевски не могу спасити. Не желимо Охридски споразум. Волимо своју земљу, нека нико не долази, све ћемо ликвидирати”, рекао је један од терориста.

Терористи су разоружали, везали и тукли четворицу полицајаца, а цео догађај су снимили и камером. Затим су им дали кључеве од лисица и рекли да имају пола сата да побегну иначе ће их убити.

Општина Липково се налази на ширем подручју севера Македоније, а село Гошице са око 500 становника према попису из 2002. године има 99 одсто албанског становништва.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *