Dačić: Nota zbog paljenja zastave a ne zbog izjave Vulina

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ponovio je danas da Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom i dodao da je diplomatska nota uručena Srbiji zbog paljenja hrvatske zastave, a ne zbog izjave ministra Aleksandra Vulina.

Ističući da je veoma važno da razni incidenti ne bacaju senku na javno izrečenu želju za unapređenjem odnosa dve države, Dačić je rekao:
“Ne mogu da prihvatim to da je izjava Vulina izazvala ceo ovaj incident. Diplomatska nota koja nam je stigla je zbog paljenja hrvatske zastave od strane Vojislava Šešelja a ne zbog izjave ministra Vulina.”

Na pitanje da li Vulinove izjave predstavljaju mešanje u “tuđi sektor” i stvaraju probleme, Dačić je odgovorio:
“To je pojednostavljeno pitanje, zato što ispada kao da je pre Vulinove izjave sve bilo idelano. Nije. Prve takve izjave su došle sa hrvatske strane, bili su takvi nastupi u Evropskom parlamentu oko Šešelja..”, rekao je Dačić na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare.

On je dodao da su odnosi između Srbije i Hrvatske kao i odnosi između dva naroda veoma značajni za ukupnu stabilnost u regionu, i naveo da je važno ići ka normalizaciji odnosa.

Dačić smatra da su državni organi adekvatno reagovali kada je protiv Vojislava Šešelja podneta krivična prijava zbog paljenja hrvatske zastave i navodi da mu je hrvatska koleginica Vesna Pusić juče prenela da će se hrvatski ambasador vratiti u Beograd posle konsultacija nakon katoličkog Uskrsa.

Jedan komentar

  1. Seseljvi Radikali nisu vise cak niti parlamentarna stranka, pa samim tim i paljenje zastave za normalne ljude, politicare i drzavnike ,isto ne bi trebalo imati nikakvu tezinu!!!
    Paljenje zastave ( bilo koje i bilo gdje ) je vid protesta, vid komunikacije, negodovanja, i postao je cest, uobicajan nacin protestiranja. To ,sto zvanicna Hrvatska tako reagira ,je puno vise njihov problem , nego sto bi to trebao biti problem zvanicne Srbije!!! Uzimajuci u obzir navedene cinjenice , isprike Beograda vidim kao cisti kukavicluk, uliznistvo i nedoraslost da se snadju u bilo kojoj situaciji!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *