Дачић: Нота због паљења заставе а не због изjаве Вулина

Mинистар спољних послова Србиjе Ивица Дачић поновио jе данас да Србиjа жели добре односе са Хрватском и додао да jе дипломатска нота уручена Србиjи због паљења хрватске заставе, а не због изjаве министра Aлександра Вулина.

Истичући да jе веома важно да разни инциденти не бацаjу сенку на jавно изречену жељу за унапређењем односа две државе, Дачић jе рекао:
“Не могу да прихватим то да jе изjава Вулина изазвала цео оваj инцидент. Дипломатска нота коjа нам jе стигла jе због паљења хрватске заставе од стране Воjислава Шешеља а не због изjаве министра Вулина.”

На питање да ли Вулинове изjаве представљаjу мешање у “туђи сектор” и ствараjу проблеме, Дачић jе одговорио:
“Tо jе поjедностављено питање, зато што испада као да jе пре Вулинове изjаве све било иделано. Ниjе. Прве такве изjаве су дошле са хрватске стране, били су такви наступи у Eвропском парламенту око Шешеља..”, рекао jе Дачић на редовноj месечноj конференциjи за новинаре.

Oн jе додао да су односи између Србиjе и Хрватске као и односи између два народа веома значаjни за укупну стабилност у региону, и навео да jе важно ићи ка нормализациjи односа.

Дачић сматра да су државни органи адекватно реаговали када jе против Воjислава Шешеља поднета кривична приjава због паљења хрватске заставе и наводи да му jе хрватска колегиница Весна Пусић jуче пренела да ће се хрватски амбасадор вратити у Београд после консултациjа након католичког Ускрса.

Један коментар

  1. Seseljvi Radikali nisu vise cak niti parlamentarna stranka, pa samim tim i paljenje zastave za normalne ljude, politicare i drzavnike ,isto ne bi trebalo imati nikakvu tezinu!!!
    Paljenje zastave ( bilo koje i bilo gdje ) je vid protesta, vid komunikacije, negodovanja, i postao je cest, uobicajan nacin protestiranja. To ,sto zvanicna Hrvatska tako reagira ,je puno vise njihov problem , nego sto bi to trebao biti problem zvanicne Srbije!!! Uzimajuci u obzir navedene cinjenice , isprike Beograda vidim kao cisti kukavicluk, uliznistvo i nedoraslost da se snadju u bilo kojoj situaciji!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *