Vučić i patrijarh Irinej o KiM i državnom preporodu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa patrijarhom srpskim Irinejom koga je informisao o prošlonedeljnoj poseti KiM naglasivši da položaj Srbije nije nimalo lak i da treba postupati mudro, odgovorno i jedinstveno, dok je patrijarh pohvalio trud koji Vlada ulaže u preporod države.

“Takav pristup nam je potreban u rešavanju svih problema sa kojima se naša država suočava, a značajno mesto u tome zauzima dijalog sa Srpskom pravoslavnom crkvom”, rekao je premijer na sastanku u zdanju srpske Patrijaršije.

Vučić je zahvalio patrijarhu Irineju na njegovom stalnom zalaganju za jedinstvo srpskog naroda i zamolio ga za razumevanje teškoća sa kojima se država suočava, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Patrijarh Irinej pohvalio je trud koji Vlada Srbije ulaže u preporod države i izrazio želju za češćim susretima sa predstavnicima državnog rukovodstva, navodi se u saoštenju.

Sastanku su prisustvovali i ministar pravde Nikola Selaković, episkop raško-prizrenski Teodosije, kao i vikarni episkop toplički Arsenije.

Jedan komentar

  1. Previse ovo lici na doba kad je Milosevic poceo sa Kosmetom i Trepcom i videlo se kako je to zavrseno.Strah me je da opet idemo istim putem,jer mi smo narod koji nikad nije znao da uci i da donosi zakljucke iz istorijskih dogadjaja, koje su po pravilu uvek bile stetne po nas i nase zivote.Nikako da postanemo mudri i vizionari nase buducnosti.Najveci krivci zato su bili politicari koji nemaju hrabrost a jos manje sposobnost za donosenje hrabrih i pametnih poteza za nas bolji zivot u ovom opasnom svetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *