Вучић и патриjарх Иринеj о KиM и државном препороду

Председник Владе Србиjе Aлександар Вучић састао се данас са патриjархом српским Иринеjом кога jе информисао о прошлонедељноj посети KиM нагласивши да положаj Србиjе ниjе нимало лак и да треба поступати мудро, одговорно и jединствено, док jе патриjарх похвалио труд коjи Влада улаже у препород државе.

“Tакав приступ нам jе потребан у решавању свих проблема са коjима се наша држава суочава, а значаjно место у томе заузима диjалог са Српском православном црквом”, рекао jе премиjер на састанку у здању српске Патриjаршиjе.

Вучић jе захвалио патриjарху Иринеjу на његовом сталном залагању за jединство српског народа и замолио га за разумевање тешкоћа са коjима се држава суочава, саопштила jе владина Kанцелариjа за сарадњу с медиjима.

Патриjарх Иринеj похвалио jе труд коjи Влада Србиjе улаже у препород државе и изразио жељу за чешћим сусретима са представницима државног руководства, наводи се у саоштењу.

Састанку су присуствовали и министар правде Никола Селаковић, епископ рашко-призренски Tеодосиjе, као и викарни епископ топлички Aрсениjе.

Један коментар

  1. Previse ovo lici na doba kad je Milosevic poceo sa Kosmetom i Trepcom i videlo se kako je to zavrseno.Strah me je da opet idemo istim putem,jer mi smo narod koji nikad nije znao da uci i da donosi zakljucke iz istorijskih dogadjaja, koje su po pravilu uvek bile stetne po nas i nase zivote.Nikako da postanemo mudri i vizionari nase buducnosti.Najveci krivci zato su bili politicari koji nemaju hrabrost a jos manje sposobnost za donosenje hrabrih i pametnih poteza za nas bolji zivot u ovom opasnom svetu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *