Dačić: Dvostruki aršini Zapada prema Srbiji i Albaniji

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da Zapad nastavlja da primenjuje politiku dvostrukih standarda prema Srbiji i Albaniji pokazujući to odstustvom reakcije na tu situaciju.

Dačcić je, povodom pojavljivanja snimka karte velike Albanije na rezidenciji albanskog premijera Edija Rame, podsetio da je više puta javno izražavao sumnju da će “naši zapadni partneri uopšte reagovati na ovakve situacije”, rekao je Dačić u intervjuu “Politici”, čiji je jedan deo objavljen danas.

Da je obrnuto, ukazao je on, da je neko u Beogradu na zgradi vlade ili “Bokeljki” napravio kartu velike Srbije, to bi bio problem o kojem bi raspravljali i Evropska komisija i Savet bezbednosti.
“Mi ne prihvatamo tu ideju da je nekome sve dopušteno. Svako treba da bude vrednovan prema zaslugama, prema doprinosu”, kaže Dačić.

On, takođe, smatra da je pojavljivanje snimka mape “velike Albanije” potez koji je apsolutno u neskladu sa javno izraženom željom Tirane za normalizacijom odnosa, kao i sa pozivima da premijer Aleksandar Vučić poseti Albaniju.

Prema njegovim rečima, to potvrđuje da ideje o velikoj Albaniji nisu srpska izmišljotina, nego da realno postoje i da su velika pretnja stabilnosti u čitavom regionu.

Rama je organizovao da se za novogodišnje praznike na fasadi njegove vile u Tirani projektuje ista slika mape “velike Albanije” koja je izazvala veliki diplomatski skandal na utakmici Srbija-Albanija u oktobru 2014, navodi “Politika”, što se vidi i na fotografiji koja je danas objavljena uz tekst.

Sliku osvetljene vile sa projekcijom zastave Rama je postavio i na zvaničnu stranicu svog profila na fejsbuku, što je izazvalo oduševljenje njegovih pristalica, zaključuje “Politika”.

3 komentara

  1. Dok Srbiju predstavljaju Vucic , Nikolic , Dacic i ostali “politicki pacici” , nema toga sto na stetu Srbije nije dozvoljeno. Ova trojca ce uvjek morati da cute, da se pristojno smjeskaju,
    da se izvinu svima koji su zatirali Srpski Narod, da se ulizuju najgorem neprijatelju, da pljunu na osvjedocenog prijatelja………………. a ukoliko se ne budu tako ponasali, biti ce zamjenjeni , na sti nacin na koji su oni zamjenili Tadica, a mozda i na nacin na koji je zamjenjen i Djindjic……………..

  2. Da zapad drzi albansku stranu znaju i mala deca.
    Zasto je Dacic celo vreme poslusan pred tim zapadom i zasto je pregovarao sa Tacijem u Briselu kada je znao da je zapad pristrasan?
    Sta hoce sada da nam kaze kada je prodao srpske interese ?

  3. Zapad nastavlja da primenjuje politiku dvostrukih standarda prema Srbiji i Albaniji pokazujući to odstustvom reakcije na tu situaciju.

    ne znam da li se to vi zalite nama ili ste gospodine DACI to ikada spomenuli tamo nekom vlasniku tih arsina, ili ste i kod njih propevali

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *