Дачић: Двоструки аршини Запада према Србиjи и Aлбаниjи

Први потпредседник Владе Србиjе и министар спољних послова Ивица Дачић оценио jе данас да Запад наставља да примењуjе политику двоструких стандарда према Србиjи и Aлбаниjи показуjући то одстуством реакциjе на ту ситуациjу.

Дачцић jе, поводом поjављивања снимка карте велике Aлбаниjе на резиденциjи албанског премиjера Eдиjа Раме, подсетио да jе више пута jавно изражавао сумњу да ће “наши западни партнери уопште реаговати на овакве ситуациjе”, рекао jе Дачић у интервjуу “Политици”, чиjи jе jедан део обjављен данас.

Да jе обрнуто, указао jе он, да jе неко у Београду на згради владе или “Бокељки” направио карту велике Србиjе, то би био проблем о коjем би расправљали и Eвропска комисиjа и Савет безбедности.
“Mи не прихватамо ту идеjу да jе некоме све допуштено. Свако треба да буде вреднован према заслугама, према доприносу”, каже Дачић.

Oн, такође, сматра да jе поjављивање снимка мапе “велике Aлбаниjе” потез коjи jе апсолутно у нескладу са jавно израженом жељом Tиране за нормализациjом односа, као и са позивима да премиjер Aлександар Вучић посети Aлбаниjу.

Према његовим речима, то потврђуjе да идеjе о великоj Aлбаниjи нису српска измишљотина, него да реално постоjе и да су велика претња стабилности у читавом региону.

Рама jе организовао да се за новогодишње празнике на фасади његове виле у Tирани проjектуjе иста слика мапе “велике Aлбаниjе” коjа jе изазвала велики дипломатски скандал на утакмици Србиjа-Aлбаниjа у октобру 2014, наводи “Политика”, што се види и на фотографиjи коjа jе данас обjављена уз текст.

Слику осветљене виле са проjекциjом заставе Рама jе поставио и на званичну страницу свог профила на феjсбуку, што jе изазвало одушевљење његових присталица, закључуjе “Политика”.

3 коментара

 1. Dok Srbiju predstavljaju Vucic , Nikolic , Dacic i ostali “politicki pacici” , nema toga sto na stetu Srbije nije dozvoljeno. Ova trojca ce uvjek morati da cute, da se pristojno smjeskaju,
  da se izvinu svima koji su zatirali Srpski Narod, da se ulizuju najgorem neprijatelju, da pljunu na osvjedocenog prijatelja………………. a ukoliko se ne budu tako ponasali, biti ce zamjenjeni , na sti nacin na koji su oni zamjenili Tadica, a mozda i na nacin na koji je zamjenjen i Djindjic……………..

 2. Da zapad drzi albansku stranu znaju i mala deca.
  Zasto je Dacic celo vreme poslusan pred tim zapadom i zasto je pregovarao sa Tacijem u Briselu kada je znao da je zapad pristrasan?
  Sta hoce sada da nam kaze kada je prodao srpske interese ?

 3. Запад наставља да примењуjе политику двоструких стандарда према Србиjи и Aлбаниjи показуjући то одстуством реакциjе на ту ситуациjу.

  ne znam da li se to vi zalite nama ili ste gospodine DACI to ikada spomenuli tamo nekom vlasniku tih arsina, ili ste i kod njih propevali

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *